Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Απόστρατος» του Ζαχ. Μαυροειδή από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στις 8μ.μ. στο Πέτρινο κτήριο του Πάρκου «Στ.Κώτσης» (Σπάρτης 1 & Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή) την πολυβραβευμένη ταινία του σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή «Απόστρατος».

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα feelgood ταινίας του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου με σενάριο που προκαλεί το ενδιαφέρον, χιούμορ και μνήμες συναισθηματικά φορτισμένες παράλληλα με την εξέλιξη στο παρόν. Τρυφερότητα, συναίσθημα, εκπλήξεις και συγκίνηση, ιστορικές αναφορές και σχολιασμός της σύγχρονης πραγματικότητας κάνουν την ταινία ευχάριστη σε νεολαία αλλά και ηλικιωμένους.

Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε τα βραβείο Κοινού και Νεότητας της επιτροπής φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ KineΝova 2020 και το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα βραβεία ΙΡΙΣ 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής και η Διευθύντρια Φωτογραφίας Ζωή Μαντά θα είναι παρόντες και θα συζητήσουν με το κοινό μετά την προβολή.

Είσοδος εισφορά 3 ευρώ.


 

Νεότερη Παλαιότερη