Νέα Αρχή: Να στηρίξουμε τους συμβασιούχους των ΠΑΙΣΔΑΠ στα αιτήματά τους

Εκτός από την δραματική ανεπάρκεια τους σε όλους τους τομείς, η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, βρίσκουν την ευκαιρία συνεχώς να προβάλλουν με αυταρχικό και ανάλγητο τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι στους εργαζομένους. Είναι νωπές οι μνήμες που ο Δήμαρχος απειλούσε με καταλογισμό τα μέλη του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ αν καταψήφιζαν την εισήγηση της διακοπής των συμβάσεων. Τότε που αποκαλούσε δημόσια τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ «συμμορία» και «χαραμοφάηδες» καλώντας την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από εκείνη την αποτυχημένη απόπειρα να τερματίσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στους ΠΑΙΣΔΑΠ, τώρα ξαναχτύπησαν εκδικητικά. Αυτή  τη φορά, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε κατά καιρούς,  ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συνομολογήσει  στην αγωγή που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
 
Είναι αυτή η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής μία πράξη που γίνεται για να προστατεύσει την νομιμότητα και η άποψή της αυτή είναι σταθερή σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις εργαζομένων; Σίγουρα όχι.

Προκλητικά και επιλεκτικά,  εξυπηρετώντας πελατειακές σχέσεις και ημετέρους, έπραξαν το αντίθετο σε περιπτώσεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου (δικών της προσλήψεων) ολίγων μηνών!!!

Και αρνούνται να κάνουν το ίδιο για τους συγκεκριμένους εργαζομένους που περισσότερο από 10 χρόνια, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων στηρίζουν την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Η αναγκαιότητα αυτή είναι αυταπόδεικτη και επιβεβαιώνεται από τα αριθμητικά δεδομένα του Δήμου μας,  επιβάλλεται μάλιστα λόγω των συνθηκών και της έξαρσης της πανδημίας και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Με τη συγκεκριμένη συνομολόγηση  αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες ευδοκίμησης της αγωγής των συμβασιούχων, καθότι θα υπάρχει πλέον διακηρυγμένη επιθυμία του φορέα απασχόλησης να συνεχίσει να απασχολεί τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά και αναγνώριση του γεγονότος ότι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους ξεχωριστά, στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν το αίτημα των εργαζομένων για να σταματήσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Οφείλουμε  να επιδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας και να σταθούμε απέναντι στην αυθαιρεσία, στην επιλεκτική στάση και στην παραβίαση της λογικής.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε απαιτεί από τους διοικούντες οξυμένη συναισθηματική νοημοσύνη, ευελιξία και αξιοπιστία για το καλό της κοινωνίας και της πόλης μας.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη