"Νέα Αρχή": Να αγκαλιάσουμε τους ηλικιωμένους της πόλης μας

Από το 1990 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου να είναι αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία. Μια ημέρα απόδειξης της αγάπης και του σεβασμού απέναντι στη σοφία και την εμπειρία της ζωής που έχουν αποκομίσει οι άνθρωποι αυτοί. Η γνώση και η φροντίδα που επιδεικνύουν στους οικείους τους είναι δώρο ζωής, ανεκτίμητη προσφορά παιδείας και συνέχισης ηθών και εθίμων που διατηρούν αναλλοίωτο το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό μας.

Υποχρέωσή μας αποτελεί η αντιμετώπιση της τρίτης ηλικίας ως άτομα με ενεργό ρόλο στην κοινωνία, στη λήψη αποφάσεων και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Πρέπει να στοχεύουμε, σε συνεργασία με τον εθελοντισμό,  στην ενίσχυση της φροντίδας κατ΄οίκον, στη δια βίου μάθηση νέων τεχνολογιών από την τρίτη ηλικία και στην ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά της πόλης μας.

Για να υλοποιηθεί αυτή η υποχρέωση, υπάρχει ανάγκη από δομές που να τους εξυπηρετούν και να τους ενημερώνουν. Στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια οι ηλικιωμένοι έχουν παραμεληθεί εμφανώς. 

Δημοτικές παρατάξεις, κάτοικοι του Συλλόγου Τσακού και άλλοι πολλοί συνδημότες μας, διαμαρτύρονται στην δημοτική αρχή για την υποβάθμιση και το αναίτιο  κλείσιμο των Δημοτικών Ιατρείων. Την ώρα που ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθίσταται επιτακτικός τόσο για τη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ηλικιωμένων, ο Δήμος μας όχι μόνο πάσχει από δομές στήριξης των ατόμων αυτών, αλλά αδιαφορεί επιδεικτικά για την επίλυση των προβλημάτων. Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα ας κάνουν κάτι. Ας απευθυνθούν στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού που διαθέτει άριστες υποδομές και οργάνωση, μήπως μπορέσει να εξυπηρετήσει και ένα μέρος των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Αγκαλιάζουμε τους ηλικιωμένους της πόλης μας και διεκδικούμε το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και την ψυχική τους γαλήνη.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη