Ορίστε κατάσταση! Ποιος ευθύνεται για αυτή και τι θα κάνουμε;

Η αποκομιδή των απορριμμάτων αντιμετωπίζει ζητήματα τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Πάει αρκετός καιρός από τότε που οι κάδοι άδειαζαν και το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο εκτός των άλλων έχουμε και φαινόμενο μελών της γνωστής "ευαίσθητης" κοινωνικής ομάδας που αδειάζουν τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. 

Είναι η πολλοστή φορά που παρατηρούμε να τους ανοίγουν και προκλητικά να πετούν τα πάντα έξω, να τα κλωτσούν και να τα αφήνουν στο δρόμο, αντί να επανατοποθετούν όσα δεν επιθυμούν να πάρουν μαζί τους ξανά μέσα στον κάδο. 

Το σημείο ήταν καθαρό μέχρι να έρθει η στιγμή της λεηλασίας. Στη συνέχεια ο αέρας σκόρπισε παντού τα απομεινάρια της "επίσκεψης" ενώ ο...ευγενής νεαρός μαζί με τον πιτσιρίκο τον οποίο καθύβριζε χυδαία διαρκώς συνέχισαν την πορεία τους αδειάζοντας κι άλλα σκουπίδια στο δρόμο από άλλους κάδους.

Είναι προφανές ότι η αποκομιδή πρέπει να αποκατασταθεί, κι αν δεν μπορεί αυτό να το φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία, υπάρχουν κι άλλοι νόμιμοι προβλεπόμενοι τρόποι. Επίσης πρέπει κάτι να γίνει και με την "ευαίσθητη" ομάδα. Κάνουν ό,τι κάνουν, χρειάζεται μετά να αφήνουν αυτό το χάλι;

Διαφορετικά ας αποσυρθούν οι κάδοι της ανακύκλωσης. Δεν προσφέρουν τίποτε με αυτές τις συνθήκες.

Νεότερη Παλαιότερη