Από τα σχέδια στην πράξη: Έλαβε χώρα η θεμελίωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η θεμελίωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής από τον Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Επίσης τελέστηκε Αγιασμός από τους Πατέρες Σταύρο Τρικαλιώτη και Σταύρο Γούλα.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Σταθόπουλος κι Αντώνης Σιδέρης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αρχηγοί παρατάξεων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων καθώς επίσης ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε και υπογράμμισε τη συνεισφορά όλων των δημοτικών αρχών από το 2000 έως σήμερα ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση του έργου το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων και την εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο από τα ενοίκια. 

Επίσης έκανε ειδική μνεία στον Βασίλη Γιαννακόπουλο λέγοντας ότι αμφότεροι έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να μην απενταχθεί η ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης από τα προς υλοποίηση έργα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η τελευταία επί προηγούμενης διοίκησης είχε αναλάβει πολλαπλάσιες από άποψη κόστους δεσμεύσεις σε σχέση με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Τέλος δηλώσεις έκανε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ο οποίος στάθηκε και αυτός στην προσπάθεια όλων των τελευταίων δημοτικών αρχών ως προς την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου σημειώνοντας ότι είχαν μια δύσκολη αποστολή λόγω και της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε τους Δήμους ως μικρά κυβερνεία, οι οποίοι συνεπώς δικαιούνται να έχουν το δικό τους "σπίτι". Ανέφερε πως με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα εισέλθει σε μια νέα αποχή. Ξεκαθάρισε όμως πως το Δημαρχείο δεν αποτελεί το μόνο πεδίο συνεργασίας με το Δήμο μας συμπληρώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις-διαδικασίες και για άλλα έργα. 

Τέλος έκλεισε, απευθυνόμενος και στους Πατέρες, λέγοντας πως ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε μια ομογενοποίηση του κέντρου της πόλης, ήτοι την υπογειοποίηση της Μεσογείων, έργο για το οποίο γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει πρώτες συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα.

Με το καλό και με υγεία και στο κόψιμο της κορδέλας.


















Νεότερη Παλαιότερη