Μετά την παράδοση της πεζογέφυρας Αλίμου, σειρά έχει της Αγίας Παρασκευής

Παραδόθηκε χθες η νέα πεζογέφυρα στο ύψος του Π. Φαλήρου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η πρώτη πεζογέφυρα που παραδόθηκε είναι τοποθετημένη στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου.

Η νέα πεζογέφυρα του Π. Φαλήρου είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά έξι που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή,  η οποία θα είναι η επόμενη που θα παραδοθεί.

Συνολικά κατασκευάζονται 6 πεζογέφυρες με προϋπολογισμό 13 εκ. ευρώ

Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, ενώ οι πληρωμές διενεργούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. 

Συνολικά οι 6 πεζογέφυρες που προβλέπει το έργο βρίσκονται στα εξής σημεία:  

1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Νεότερη Παλαιότερη