Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από Γ. Σταθόπουλο, Γ. Οικονόμου, Γ. Μυλωνάκη και Αλ. Μουστόγιαννη

Τις ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά εξέφρασαν ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Οικονόμου και οι δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής των παρατάξεων "Αλλάζουμε" και "Μια γενιά μπροστά", Γιάννης Μυλωνάκης και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης.

Αναλυτικά τα μηνύματά τους:

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ - ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Τα Σχολεία μας ανοίγουν, φέτος, δια ζώσης με πολλά θέματα ανοιχτά λόγω, κυρίως αλλά όχι μόνο, της πανδημίας. Ο εμβολιασμός των παιδιών Γυμνασίων - Λυκείων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα ενώ για τα παιδιά των Δημοτικών δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, εμβόλιο:

Απαιτείται τήρηση αποστάσεων μέσα στα σχολεία και 15 μαθητές ανά τάξη.

Σοβαρό θέμα είναι τα κενά σε εκπαιδευτικούς κυρίως στα Λύκεια αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Παράλληλη Στήριξη.

Στον Δήμο μας λίγα έγιναν για επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής πολύ σωστά επισημαίνει ότι δεν έγινε καμία εργολαβία για τα σχολεία (Μεγάλη εργολαβία, 2ου Δημοτικού-5ου Νηπιαγωγείου, 5ου-11ου Δημοτικών) αλλά και τα προβλήματα στα Containers της οδού Ασημακοπούλου, στα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσωπικού καθαριότητας κ.α.

Επί μια πενταετία, στο τιμόνι του Δήμου, κάναμε πάρα πολλά για τα σχολεία μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών και των δασκάλων προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην χαθεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της Παιδείας στην Αγία Παρασκευή, της Παιδείας που με τις δράσεις μας οφείλουμε να αναβαθμίζουμε σε πραγματικά Δωρεάν, Δημόσια και Ενιαία.

Με αισιοδοξία, κέφι, αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση συνεργασιών θα σταθούμε δίπλα στην Σχολική κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και τα παιδιά μας.


Καλή σχολική χρονιά.

13 Σεπτεμβρίου 2021

+ + + + +

ΝΕΑ ΑΡΧΗ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, εκτός από τα χρόνια προβλήματα και τις εγγενείς αδυναμίες, έχει να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τις ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες που απορρέουν από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Δικαιολογημένη η ανησυχία των γονιών και των εκπαιδευτικών οι οποίοι πάντα θα διεκδικούν το καλύτερο.

Η αξία της εκπαίδευσης είναι μοναδική και αναντικατάστατη και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και κυρίως χωρίς άλλες σκοπιμότητες. Γιατί η εκπαίδευση είναι αυτή που θα προσδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην προσπάθεια των παιδιών. Μια προσπάθεια που συνοδεύεται με την αρωγή των νηπιαγωγών, των δασκάλων και των καθηγητών και φυσικά τη στήριξη των γονιών για την επίτευξη των στόχων τους.

Πολλά και αυτά που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο μας που έμεινε πίσω στα θέματα των υποδομών και της συντήρησης παρά τις διαβεβαιώσεις.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή και ο επικεφαλής Γιώργος Οικονόμου, μαζί με τις ευχές σε όλη την σχολική κοινότητα, στέλνουμε και ένα μήνυμα ελπίδας και συμπαράστασης. Επίσης, ένα θερμό καλωσόρισμα για τα πρωτάκια όλων των σχολείων και ιδιαίτερες ευχές για τα παιδιά της 3ης λυκείου που έχουν μπροστά τους μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά.

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά και καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλους.

Και να ξέρουμε ότι οι δύσκολες συνθήκες μας δυναμώνουν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


+ + + + +

Γ. Μυλωνάκης: Θα σταθούμε και φέτος κοντά στη σχολική κοινότητα της πόλης

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τη νέα χρονιά στα σχολεία του Δήμου μας και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης παρευρέθηκε στον αγιασμό του 7ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Αφού ευχήθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά, συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου και δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Λογοθέτη για την άψογη διοργάνωση και τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Μετά το τέλος του αγιασμού ο κ. Μυλωνάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Μοιραστήκαμε τα χαμόγελα των μαθητών, την προσμονή τους για την έναρξη της νέας περιόδου, αλλά και την αγωνία των ίδιων, των γονιών και των εκπαιδευτικών τους να πάνε όλα καλά και η νέα χρονιά να εξελιχθεί απρόσκοπτα, χωρίς νέες διακοπές.

Ενώνουμε τις ευχές μας με τις δικές τους και ελπίζουμε κι εμείς να ξεκινήσει σήμερα μια γόνιμη σχολική χρονιά, που θα προσδώσει στα παιδιά μας πολύτιμα γνωστικά εφόδια για το ταξίδι τους προς ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, ευχόμαστε στους εκπαιδευτικούς καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο τους, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο λόγω των συνθηκών που έχουν επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και οι χρόνιες ελλείψεις στα σχολεία μας.

Πέρα από τις ευχές, ως παράταξη δηλώνουμε ότι θα σταθούμε κοντά στη σχολική κοινότητα της πόλης, καταγράφοντας τα προβλήματά της, συζητώντας μαζί της για τις καλύτερες λύσεις και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στις σχολικές μονάδες μας.

Καλή σχολική χρονιά!»

+ + + + +

ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σήμερα ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι για τα παιδιά μας.

Ένα ταξίδι μέσα από την σχολική χρόνια η οποία έχει να προσφέρει όλα τα αγαθά τα οποία πρέπει να έχουν τα παιδιά μας για να πορευτούν στην πορεία.

Αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά θα πρέπει οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είναι προσεκτικοί ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλής.

Καλή Χρονιά με υγεία!


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Νεότερη Παλαιότερη