Τη σημασία χρήσης ΑΠΕ στο νέο Δημαρχείο τονίζει η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή"


 ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Μισό αιώνα σχεδόν!!! μετά την απόκτηση του ακινήτου από τον αείμνηστο Δήμαρχο Σωτήρη Κατσάρα και εννιά μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης!!! του έργου είχαμε χθες την τελετή του αγιασμού και της θεμελίωσης του νέου Δημαρχείου.  Με μεγάλη καθυστέρηση ο Δήμος σε τρία χρόνια περίπου θα αποκτήσει το δικό του σπίτι και θα απαλλαγεί από το βάρος των μισθωμάτων. Δεν είναι η ώρα να υπενθυμίσουμε για άλλη  μια φορά τα λάθη που έγιναν,  αλλά να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Για τους λόγους αυτούς  το γεγονός δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς και μεγάλα λόγια, αλλά για άμεσες στοχευμένες  ενέργειες που θα βελτιώσουν τον παλιό σχεδιασμό και το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η πόλη μας χρειάζεται  ένα Δημαρχείο σύγχρονο, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της και στην ψηφιακή εποχή, φιλικό στο περιβάλλον και σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, με βάση  την ευρωπαϊκή οδηγία 2010/31/ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου, πρέπει να καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Νέο Δημαρχείο να αποκτήσει έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

Είναι θέματα που θα πρέπει να εξετάσει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής, ως αναθέτουσα αρχή, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τον οποίο ενημέρωσε ο Γιώργος Οικονόμου πρόσφατα. Οι προτάσεις μας είναι στην διάθεσή τους. Με την δυνατή ομάδα των έμπειρων συμπολιτών μας μηχανικών και στελεχών της παράταξης Στέφανο Νικήτα Σταματελόπουλο, Τίτο Σκουρτσή, Χρήστο Γούναρη. Βαγγέλη Καλακόνα και Λένα Λύτρα που ενημερώθηκαν πρόσφατα γιατί όλα τα θέματα του  νέου Δημαρχείου και ιδιαίτερα αυτών που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του και θα συνδράμουμε με προτάσεις για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. 


Καλή αρχή.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


 

Νεότερη Παλαιότερη