Νέος πυροσβεστικός εξοπλισμός & μέσα ατομικής προστασίας από τον ΣΠΑΥ προς τις Εθελοντικές Ομάδες


Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ενίσχυσε το έργο των εθελοντών με μέσα ατομικής προστασίας και πυροσβεστικό εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του προέβη στην κίνηση αυτή: "θέλοντας να ανταποκριθεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες προστασίας του βουνού μας και έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του εθελοντισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου" και συνεχίζει πως εξακολουθεί να "στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το πολύτιμο έργο των εθελοντών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία του Υμηττού".

Για τον σκοπό αυτό ο ΣΠΑΥ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρέχει χρήσιμο πυροσβεστικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας ύψους άνω των 40.000 € προς τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης.


Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΠΑΥ, πριν από μερικούς μήνες, έθεσε σε εφαρμογή μία καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα με τον τίτλο “SPAY E-POSTIRIXIS”, μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν και ταξινομήθηκαν οι ανάγκες των εθελοντών.

Η πρώτη φάση παράδοσης του εξοπλισμού ξεκίνησε και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ο ΣΠΑΥ τονίζει μέσω της ανακοίνωσής του πως: "Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού μας!"


 

Νεότερη Παλαιότερη