Η Ελλάδα θέλει να φτιάξει δικά της εμβόλια

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με δύο μεσαίου μεγέθους αμερικανικές φαρμακευτικές. Οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει κλινικές μελέτες για την ανακάλυψη εμβολίων τύπου mRNA και η Ελλάδα, όπως αναφέρει το newsbeast.gr, παρακολουθεί στενά την πορεία των ευρημάτων, φέρνοντας στο προσκήνιο την προοπτική μεταφοράς της συγκεκριμένης τεχνολογίας στη χώρα μας.

Η νέα πρωτοβουλία για την απόκτηση της σχετικής πατέντας έρχεται στη σκιά της ανησυχίας των επιστημόνων για την αύξηση των κρουσμάτων και την πιθανότητα εμφάνισης 4ου κύματος, με επίκεντρο τη μετάλλαξη Delta.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα των Νέων αρωγός στην προσπάθεια, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, μπορούν να σταθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και συγκεκριμένα τα κονδύλια ύψους 250 εκατ. ευρώ που προβλέπονται να κατευθυνθούν τα επόμενα χρόνια στην εσωτερική αγορά για την έρευνα και ανάπτυξη διαφοροποιημένων προϊόντων.

Ο λόγος που η Ελλάδα επιμένει στην απόκτηση της τεχνολογίας mRNA είναι γιατί θεωρείται η βάση πάνω στην οποία θα παράγονται μελλοντικά τα φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Νεότερη Παλαιότερη