Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες παρά τη μικρή πτώση σήμερα


Μικρή πτώση θα παρουσιάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 28/06, η οποία σύμφωνα με τo  meteo.gr θα είναι πρόσκαιρη. 

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι παρά την πτώση της, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αφού οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν πάνω από την περιοχή μας. 

Συγκεκριμένα,  για το μεσημέρι της Δευτέρας 28/06, η θερμοκρασία στη χώρα μας θα είναι έως και 9 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή (κανονικά για την εποχή επίπεδα).
   
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τη Δευτέρα 28/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 37-39 ⁰C, ενώ στα βόρεια τους 35-36 ⁰C. 

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο τους 36-38 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη έως τους 39 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 34-35 ⁰C και στο Ιόνιο τους 35-37 ⁰C.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 28/06, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.


Νεότερη Παλαιότερη