Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: Κυρίαρχο κριτήριο για κάθε κοινωνική παροχή θα είναι να απογραφούμε στην πόλη μας

Στην ανάγκη να απογραφούν οι κάτοικοι της πόλης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς κατά τη διάρκεια των απαντήσεων που έδωσε στο στάδιο των δηλώσεων-ερωτήσεων κι αναφερόμενος στις προσβάσεις των πρώτων στο Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το πρώτο κριτήριο προφανώς θα είναι ο δημότης το δεύτερο και κυρίαρχο κριτήριο θα είναι να έχουν απογραφεί στο Δήμο τον Οκτώβριο που θα γίνει η απογραφή. Δε μπορεί δηλαδή να ζητάς να πας είτε σε κατασκηνώσεις είτε σε δημιουργική απασχόληση είτε σε κάμπινγκ είτε στο νεκροταφείο ή οπουδήποτε και να μην απογράφεσαι στο δήμο για να μπορεί ο δήμος να έχει έσοδα. Κι από την άλλη πλευρά να ζητάς παροχές και μάλιστα τζάμπα παροχές για λόγους κοινωνικούς ή παιδικούς σταθμούς ή οτιδήποτε.

Από του χρόνου η επιλογή της απογραφής θα παίζει το σημαντικότερο ρόλο για να μπορείς να έχεις παροχές από το δήμο και προφανώς αν είσαι και δημότης. Δημότης και απογεγραμμένος. Το να είσαι κάτοικος και να μου έχεις βγάλει ένα λογαριασμό Cosmote και μου το κουνάς ότι "εγώ είμαι κάτοικος, να έχω την Cosmote εδώ", δε νομίζω ότι είναι κριτήριο. 

Κι εγώ βγάζω το Δήμο Μεγάρων, δηλώνω μία διεύθυνση και σου βγάζω ένα τηλέφωνο Cosmote, τι σημαίνει ότι είμαι κάτοικος Μεγάρων, ότι πρέπει να έχω τις παροχές επειδή έχω ένα χαρτί Cosmote; Ή να έχω πρόσβαση στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής που έχουμε πρόβλημα, αλλά να έχω κλείσει την πόρτα κατά πρόσωπο στους απογραφείς και να λέω "εγώ δεν απογράφομαι, έτσι θέλω ή πάω στο χωριό μου"; Πήγαινε εκεί απογράψου και να πάρεις παροχές από το χωριό σου ή από το δήμο σου».

Νεότερη Παλαιότερη