Η "Νέα Αρχή" εξηγεί γιατί αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΤΗΣ... ΕΔΡΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ


Κάποιοι με  συμπεριφορά θαμώνα χαμαιτυπείου και άλλοι με την ανοχή τους,  θέλουν να καταστήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, πεδίο αντεγκλήσεων και προσωπικών ύβρεων για να μην γίνεται ουσιαστική συζήτηση. Θα πρέπει όμως να ξέρουν πλέον, ότι η υπομονή όλων μας απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές εξαντλήθηκε και θα βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους.

Για να μην υπάρξει παρανόηση ή αυτόματος συνειρμός με όλα αυτά που συμβαίνουν, που θα συνδέσει τον τίτλο με την ανατομική έννοια του όρου, ξεκαθαρίζουμε ότι κυριολεκτούμε και αναφερόμαστε στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πρόεδρο και στον Δήμαρχο.

Μετά από ένα συνηθισμένο πλέον παραλήρημα του Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης, όπου  μην αντέχοντας στην κριτική, έβλεπε παντού συνωμοσίες και φαντάσματα, επιστρατεύτηκε το απόγευμα ο έτερος πολιτικός ταραχοποιός, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ για να κάνει δήλωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του δόθηκε χρόνος πάνω από 10 λεπτά!!! για να επιτεθεί σε επικεφαλής παρατάξεων και μάλιστα σε ότι μας αφορά με σαφή διαστρέβλωση των γεγονότων που παραποιούν κατά την άποψή μας την αλήθεια για τους εργαζόμενους, τις εταιρίες και τον ορισμό της καλλιτεχνικής διευθύντριας του δημοτικού Ωδείου. Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια και ο Δήμαρχος για να δυναμιτίσει το κλίμα, με τον γνωστό προκλητικό του τρόπο.

Σε αυτό το ατόπημα  που δεν είχε προφανώς την άδεια του Σώματος, ούτε  μας ενημέρωσε ότι επρόκειτο για δήλωση – καταγγελία, η Πρόεδρος  έδωσε  αυστηρά στους θιγόμενους επικεφαλής, κατόπιν επίμονων αιτημάτων, ένα λεπτό επί προσωπικού.!!!

Είχε μάλιστα την πολιτική αγένεια, ενώ με υπαιτιότητά της άνοιξε το θέμα, να αφαιρεί τον λόγο και να κλίνει τα μικρόφωνα στους επικεφαλής των παρατάξεων. Και όταν στην συνέχεια υπήρξε ορυμαγδός αντιδράσεων έκλεισε τα μικρόφωνα!!! Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την εφαρμογή του κανονισμού; Θέλουν να ακούγεται ο μονόλογος της δημοτικής αρχής χωρίς αντίλογο; Έχει καταλάβει η Πρόεδρος τον θεσμικό της ρόλο και ότι εκπροσωπεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο;

Τώρα στο ερώτημα γιατί αυτή η μεθόδευση και τεχνητή όξυνση ο λόγος είναι πασιφανής. Η μειοψηφική στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοτική αρχή τρέμει την καταψήφιση και την αποδοκιμασία των προτάσεών της. Δεν θέλει διάλογο και φυσικά ούτε λόγος για συναίνεση.

Αφού με την ανεπάρκεια τους και τις εμμονές τους άφησαν επί τετράμηνο τον Δήμο χωρίς προϋπολογισμό, έφεραν εσπευσμένα μία αναμόρφωσή του, που καταργεί μέρος αυτού που ψηφίστηκε ομόφωνα προ δύο μηνών. Και όταν οι αντιδράσεις φορέων, συλλόγων και παρατάξεων πήραν διαστάσεις για κάποιες περικοπές, ο Δήμαρχος ως συνήθως έριξε αλλού τις ευθύνες υποσχόμενος ότι θα τα  διορθώσει "από έδρας" (υπόθεση προπονητηρίου)

Ο κατήφορος όμως συνεχίζεται, η δημοτική αρχή που δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι μειοψηφία, συνεχίζει την σαλαμοποίηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού στο όριο των απευθείας αναθέσεων χωρίς να θέλει να υποστεί αντίλογο και κριτική.

Για τα θέματα του ΠΑΟΔΑΠ (θα εκδοθεί ξεχωριστή ανακοίνωση) ισχύει ότι έχουμε πει: το μοντέλο παροχής υπηρεσιών με συμβάσεις έργου μέσω εταιριών απέτυχε, οι εργαζόμενοι έμειναν 5 μήνες απλήρωτοι και οι μόνοι ικανοποιημένοι της υπόθεσης είναι οι εταιρείες  που εισπράττουν την αμοιβή τους επιβαρύνοντας τους δημότες. Θα απολογηθεί κάποιος γιατί οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι ενώ οι εργοδότες τους είναι οι εταιρείες; Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η δικαιολογία για να φέρουν τις εταιρείες, «ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται στην ώρα τους».

Λίγη δόση αυτοκριτικής δεν θα έβλαπτε.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη