Θα είναι κρίμα να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας

stevepb / pixabay
Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που δημιουργούν ορισμένα ερωτήματα είχαμε κατά τη διαδικασία ερωτήσεων - δηλώσεων κι απαντήσεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τα έργα στο υπό ανέγερση νέο Δημαρχείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την αδειοδοτημένη κοπή των δέντρων που προβλέπονται από τη σχετική μελέτη.

Του Στρατή Μαζίδη

Παραθέτουμε με τη σειρά που ακούστηκαν τα παρακάτω κατά τη συνεδρίαση:

Γ. Οικονόμου: Δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα στο έγγραφο το οποίο έκανα. Διάβασα όμως μία ανακοίνωση και κατάλαβα ότι το θέμα της αναθεώρησης αδείας τελικά τακτοποιήθηκε αφού, όμως είχαμε κόψει τα δέντρα και για αυτό το λόγο αυτό φάγαμε και ένα πρόστιμο.

Κ. Κρητικίδης: Το δημαρχείο είναι ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο και είναι η τελευταία ευκαιρία στην πόλη μας αποκτήσει δημαρχείο. Δεν είναι θέμα για αντιπολίτευση. Δεν είναι θέμα το οποίο πρέπει να βγαίνει σε τοίχους Facebook και λοιπά. Πρέπει να το εξετάσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα. Αν βλέπουμε κάποιο πρόβλημα να επισημαίνουμε και δεν χρειάζεται αυτό το κάνουμε δημόσια, υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούμε να το θέσουμε. Είναι ένα θέμα που πρέπει οπωσδήποτε να μην τεθεί εν κινδύνω η εκτέλεση του.

Β. Ζορμπάς - Δήμαρχος: Θεώρησε κάποιος ο οποίος στο μυαλό του μάλλον το μοναδικό πράγμα που έχει να κάνει αντιπολίτευση, και αντιπολίτευση έτσι πολύ φθηνή, και πήγε στην πολεοδομία και έκανε καταγγελία, ακούστε καταγγελία, κατήγγειλε δηλαδή το κόψιμο των δέντρων διότι ήταν σε εισαγωγικά παράτυπο όχι παράνομα επί της ουσίας διότι υπήρχε άδεια από το 2013 για όσους γνωρίζουν για την κοπή δεκατεσσάρων πεύκων. Έκανε καταγγελία στην πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής διότι δεν υπήρχε λέει ο μηχανικός, η επιτροπή δηλαδή αυτοί οι τρεις μηχανικοί, είχε πάρει σύνταξη ο κύριος Θεοδωρίδης, βέβαια ορίστηκε στη συνέχεια, έχουν οριστεί οι μηχανικοί από την εταιρεία και το θεώρησε σκόπιμο να πάει στην πολεοδομία για να κάνει καταγγελία. Πήγε την έκανε την καταγγελία. Η πολεοδομία με ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη καταγγελία. Τους είπα αν υπάρχει καταγγελία να μπει πρόστιμο αυτό το οποίο ορίζει ο νόμος και ο κ. Γιώργας με την κ. Παλαμάρη όρισαν ένα πρόστιμο, 250 ευρώ είναι το πρόστιμο, το οποίο επειδή είχα δώσει εγώ το "εντέλλεσθε", το νόμιμο "εντέλλεσθε" γιατί μου το ζήτησε και ο εργολάβος και η περιφέρεια να κοπούν τα δέντρα από το Δήμο γιατί έπρεπε να γίνει καινούριο ΣΑΠΕ, το πλήρωσα εγώ από την τσέπη μου για να μη στεναχωριούνται κάποιοι ότι πλήρωσε ο δήμος πρόστιμο. Το πλήρωσα εγώ και έχω κρατήσει τα αποδεικτικά με το όνομά μου και με την κάρτα μου.

Γ. Οικονόμου: Άφησε μία θολούρα ο δήμαρχος φωτογραφίζοντας κάποια πράγματα και μίλησε για φτηνή αντιπολίτευση και για καταγγελία στην πολεοδομία. Ενημερώνω τους συναδέλφους δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε ότι με αφορά, δεν υπάρχει καμία καταγγελία δική μου απεναντίας πιθανώς ο δήμαρχος να έχει δώσει κάποιες εντολές ούτε ο κ. Σάρκουλας σήκωνε τηλέφωνο ούτε ο κ. Μαυρομαράς που απευθύνθηκα, τα γνωστά ερωτήματα που δημοσιοποιήθηκαν, τα υπέβαλα και εγγράφως και στο δήμο και στην υπηρεσία δόμησης χωρίς να έχω πάρει απάντηση μέχρι σήμερα. Ο δήμαρχος βέβαια με κάποια ανακοίνωση απάντησε. Επομένως δεν υπάρχει καμία καταγγελία δική μου. Εμείς το δηλώνω για άλλη μία φορά και να μην το διαστρεβλώνει, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε το δημαρχείο αλλά δεν θέλουμε να καθυστερεί το δημαρχείο. Αυτή τη στιγμή το δημαρχείο καθυστερεί επί τρεις μήνες αυτό κοστίζει σε μισθώματα. Μπορούσε η δημοτική αρχή και στο ΣΥΠΟΘΑ να πάει και να βγάλει άδειας κατεδάφισης νωρίτερα και την αναθεώρηση της άδειας μπορούσε να την κάνει και οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα να τα επιλύσει μας αναγκάζει και καταφεύγουμε και στην περιφέρεια αφού μας αφήνει στο σκοτάδι ο δήμαρχος.

Κι ο Δήμαρχος απήντησε ότι ενημερώθηκε από την πολεοδομία πως υπάρχει καταγγελία από τον κ. Οικονόμου.

+ + + + + +

Παρακολουθώντας κανείς τη συνεδρίαση και το πως εξελίχθηκε η συζήτηση αναρωτιέται για ορισμένα ζητήματα.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 60 χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 για μπει σε μια τροχιά υλοποίησης το ιδιόκτητο δημαρχείο του Δήμου μας με την ελπίδα ότι με την αποπεράτωσή του θα εξοικονομούμε ετήσια ένα σεβαστό ποσό.

Υπάρχει λόγος να σκαλίζουμε επίμονα και να αναδεικνύουμε ως μείζονα, θέματα δευτερευούσης σημασίας ανακατεύοντας τρίτους; Η μη αλλαγή του επιβλέποντα μηχανικού (επειδή συνταξιοδοτήθηκε) για την κοπή των δένδρων μολονότι θα έπρεπε να είχε υπηρεσιακά τακτοποιηθεί δε συνιστά σκάνδαλο, ούτε καμιά φοβερή και τρομερή παρανομία αλλά περισσότερο τυπικό ζήτημα σε ένα έργο το οποίο από δω και πέρα αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Η τοποθέτηση του κ. Κρητικίδη μάλλον δεν έγινε καθόλου τυχαία: το έργο δεν πρέπει επ' ουδενί να τεθεί εν κινδύνω.

Νεότερη Παλαιότερη