Συμμετοχή στελεχών της Νέας Αρχής στις επιτροπές του Δήμου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, μετά από μία μακρά και αναιτιολόγητη περίοδο αποκλεισμού των στελεχών της από επιτροπές και συμβουλευτικά όργανα του Δήμου, ανταποκρίθηκε στην πρόταση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή στις επιτροπές που θα επεξεργαστούν τις  προτάσεις  στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Ήδη  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για τις προτάσεις  «ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΓΩΝΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ».  Η υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου μας στα υπόψη πεδία είναι πολύ αρνητική και πολύ πίσω από όλους σχεδόν τους Δήμους της Αττικής, ιδιαίτερα στις απαιτούμενες υποδομές και την χωροθέτηση. Είναι πολύ βασικό να συνταχθεί ένα ρεαλιστικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη των προτάσεών μας.

Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια  για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας και να μην χάσουμε για άλλη μια φορά ευκαιρίες για σύγχρονες και ποιοτικές υποδομές. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν αξιόλογα και εξειδικευμένα στελέχη μας, εκλεκτοί συμπολίτες μας, με μεγάλη εμπειρία στα αντίστοιχα πεδία των επιλέξιμων προτάσεων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»:

Ο Τίτος Σκουρτσής γόνος παλιάς οικογένειας της πόλης μας, είναι διακεκριμένος επιστήμονας και  μηχανικός με μεγάλη εμπειρία. Κατέχει το τίτλο του Διπλωματούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το πολυτεχνείο της Καρλσρούης Γερμανίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες. Έχει παραπάνω από 30 χρόνια εμπειρία σε υπεύθυνες θέσεις Τεχνικής Διεύθυνσης και Εμπορικής Διεύθυνσης πολυεθνικών εταιρειών όπως η ΙΒΜ, η Fiserv, κ.α. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει την ευθύνη της ανάπτυξης των εργασιών της QUALCO στην ελληνική και βαλκανική αγορά. Έχει διατελέσει σύμβουλος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και σε άλλους φορείς. Έχει εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό, στη εφαρμογή και λειτουργία συστημάτων ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ, μεταξύ άλλων «Smart cities», ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση, εμπόριο, τραπεζικό τομέα, σε τεχνολογίες και δράσεις.  Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Ο Μανώλης Στρατάκος, Ταξίαρχος ε.α. της ΠΑ, πατέρας πολύτεκνης οικογένειας  γεννήθηκε (1962),  φοίτησε  στην ΣΜΑ (Σχολή Ικάρων-τμήμα μηχανικών)  από όπου και αποφοίτησε ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός το 1983. Είναι δημότης από το 1998.Το 1996 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο (MsC) «Information Systems Engineering» από το τμήμα Robotics του πανεπιστημίου Reading της Αγγλίας. Έχει σπουδάσει Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένων στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει εργαστεί επί 3ετία στην Ολλανδία, ως εξειδικευμένος υπάλληλος του ΝΑΤΟ σε μονάδα υποστήριξης των ιπτάμενων Radar (AWACS).Στη διάρκεια της καριέρας του ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας εκπροσώπησε  την Ελλάδα σε διάφορες συνεδριάσεις – επιτροπές - ομάδες εργασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έχει διδάξει επί 2ετία το αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη ΣΙ τμήμα Μηχανικών (ΣΜΑ).Έχει διατελέσει επί μια 5ετία, μέλος του ΔΣ του ΕΙΜ - Εθνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (μέρος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), ανώτερος εθνικός φορέας πιστοποίησης). Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά

Ο Στέφανος-Νικήτας Σταματελόπουλος απόγονος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλου ή «Νικηταρά» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1990) με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (1992), μάστερ στα Γεωτεχνικά (ειδικότερα Σεισμική Μηχανική και Περιβάλλον).
 
Εργάστηκε ως Γεωτεχνικός Μηχανικός (1992-93), κατόπιν ως Στέλεχος μεγάλων τεχνικών εταιρειών στον Τομέα των Κατασκευών (1993-2000), στη συνέχεια ως Ελεύθερος επαγγελματίας (2000-2005) και τελικά ως συνιδιοκτήτης και Πρόεδρος τεχνικής εταιρείας (2005 μέχρι σήμερα) και συνιδιοκτήτης επίσης τεχνικής εταιρείας  με έδρα το Λονδίνο (2016  μέχρι σήμερα). Δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σειρά ετών σε Δημόσια και Ιδιωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε Κτιριακά και Αναπλάσεις (η τελευταία βραβευμένη σε 2 διεθνείς διαγωνισμούς ως φιλική σε ECO και ΑΜΕΑ).

Είναι γνώστης της Αγγλικής  και Γερμανικής  γλώσσας.

Μέλος ΤΕΕ (1991), μέλος ΔΣ του ΟΣΕ (ΕΔΙΣΥ 2005-2006), εκλεγμένος στην Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΜΕΔΕ (2020), μέλος Τεχνικού Συμβουλίου Υπουργείου Υγείας, μέλος Τεχνικού Συμβουλίου Υπουργείου Μετανάστευσης και μέλος Τεχνικού Συμβουλίου ΕΡΓΟΣΕ

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών (14 και 16 ετών).

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη