Πλησιάζει η Απογραφή και η δυνατότητα της Αγίας Παρασκευής να αλλάξει επίπεδο

Το 2021 είναι έτος απογραφής του πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο αυτός δε θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αλλά φαίνεται ότι μετατίθεται για το φθινόπωρο (Οκτώβριος).

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη διενέργεια της απογραφής με τον παραδοσιακό τρόπο, οι έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία άλλαξαν τα σχέδια και έτσι η φετινή απογραφή του πληθυσμού και κατοικιών - σύμφωνα με δημοσιεύματα - θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και όπου αυτό δεν είναι δυνατό, η συλλογή στοιχείων θα γίνει με συνέντευξη τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα. 

Το 2011 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για λίγες εκατοντάδες δεν κατάφερε να περάσει το όριο των 60.000 κατοίκων, μολονότι πρακτικά οι κάτοικοι κυμαίνονται μεταξύ 90.000-100.000. 

Αυτή τη φορά θα είναι καλό να μη χαθεί η σημαντική αυτή ευκαιρία καθώς η αλλαγή επιπέδου που συνεπάγεται το πέρασμα του ορίου των 60.000 σημαίνει περισσότερες παροχές και δυνατότητες από το κεντρικό κράτος προς το δήμο.

Η αναγκαστική χρονική μετάθεση της απογραφής δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να οργανώσει καλύτερα το σχεδιασμό του και φυσικά να μην επιτρέψει οι κάτοικοι του τριγώνου της Τρικάλων ενώ ανήκουν στην Αγία Παρασκευή να προσμετρηθούν στο Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών. 

Το θέμα της Απογραφής είναι σημαντικό και θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμη και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ενισχυθεί η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής με προτάσεις (πχ παροχή κινήτρων στον κόσμο).

Νεότερη Παλαιότερη