Διαδημοτική μετακίνηση για κομμωτήρια και αλλαγή στα ωράρια των σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας η οποία μετατίθεται στις 21:00 μ.μ.,  νέο ωράριο λειτουργίας εφαρμόζεται από σήμερα για τα σούπερ μάρκετ.

Έτσι λοιπόν τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν από τις 07:00 και θα κλείνουν στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές για όλες τις περιοχές της χώρας.

Το νέο ωράριο εκτός από τα σούπερ μάρκετ ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν επίσης στις 20:30.

Ο κωδικός μετακίνησης για προμήθεια αγαθών είναι το 2 στο 13033 και η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας πεζοί ή με ποδήλατο.

Αλλαγή για τα κομμωτήρια

Όσον αφορά όσους θέλουν να επισκεφθούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών - τα οποία θα ανοίξουν τη Δευτέρα (22/3)- θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης με ανάρτηση στο Twitter ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται «η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6». Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το SMS ή το email του ραντεβού και να το επιδεικνύουν σε περίπτωση ελέγχου. 

Για παράδειγμα, κάτοικος ενός δήμου που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο σε άλλο δήμο επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί  το αποδεικτικό του ραντεβού. Όταν έρθει η ώρα και η μέρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από το δήμο που βρίσκεται στον άλλο δήμο για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

 

Νεότερη Παλαιότερη