Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και αρχηγών παρατάξεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


 
 Βασίλης Ζορμπάς - Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής παράταξης "Αγία Παρασκευή η πόλη μας"

Σήμερα, 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ο Ελληνισμός προσπαθεί και πάλι να σταθεί στα πόδια του.

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες προσπαθούν και πάλι να βρουν κουράγιο, να βρούνε δύναμη, να βρούνε τα ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουν να έχουν το κεφάλι ψηλά και να ατενίσουν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα.

Τα όσα οδυνηρά, σκληρά και πρωτόγνωρα  ζούμε σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με όσα αναγκάστηκαν να υπομείνουν οι πρόγονοί μας. Όμως, η θυσία τους, η αυταπάρνησή τους, η αγάπη τους για την πατρίδα και η αγάπη τους για τον πλησίον τους αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για όλους μας.

Οι πρόγονοί μας, 200 χρόνια πριν δεν δίστασαν να θυσιάζουν τη ζωή τους και να οδηγηθούν στον θάνατο για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την μεριά μας είναι να αντέξουμε λίγο ακόμα, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο που έχουμε μπροστά μας και του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τους ΉΡΩΕΣ του 1821 με τον τρόπο που πραγματικά τους αρμόζει.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

Γιάννης Σταθόπουλος - Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης "ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής"


ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.                                                                          

Ανδρέας Κάλβος:«Όσοι το χαλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγον δουλείας ας έχωσι.Θέλει αρετήν και τολμην η ελευθερια»                                                         

Γιορτάζουμε φετος τα 200 χρόνια από το 1821 που ξεκίνησε η Επανάσταση των Ελλήνων κατα του Τουρκικού ζυγού.                                                                                                                                         

Ο ξεσηκωμός του Εθνους και ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 με τα οράματα του Ρήγα Φερραίου και της Φιλικής Εταιρείας είναι ιδιαίτερος σταθμός στην ιστορία του Νεωτέρου Ελληνισμού,ενέπνευσε καί εμψύχωσε τις επόμενες γενιές και είναι ξεχωριστό γεγονός στην ιστορία της χωρας μας!                                                                                          

Την 25η Μαρτίου,κάθε χρονια,τιμούμε τον αγώνα και τη θυσια των αγωνιστών του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.                                                                             

Στην σημερινη πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας καλούμαστε,όλοι και ολες,να υπερασπιστούμε τις αξιες της δικαιοσυνης,της ελευθερίας,της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. 


Γιώργος Οικονόμου - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»


Εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.

Για τους ήρωες αγωνιστές τού 1821 το ζητούμενο ήταν η εθνική απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, η εθνική ανεξαρτησία και η ελευθερία. Είχε φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και ένας φτωχός, καταπιεσμένος, αλλά γενναίος λαός, τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του με μοναδικό εφόδιο «της καρδιάς το πύρωμα».

Αυτή η ιστορική επέτειος των 200 χρόνων της εθνικής μας παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, ταυτόχρονα με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, μας βρίσκει  σήμερα σε συνθήκες παρατεταμένης πανδημίας, χωρίς να μπορούμε να αποδώσουμε, με την συμμετοχή όλων μας, στους ήρωες την τιμή που τους αρμόζει και στην θεομητορική γιορτή την λειτουργική παράδοση και την ορθόδοξη πνευματικότητα που της αναλογεί.

Είναι όμως ιδανική ευκαιρία, ανασύροντας στην μνήμη μας τα ιστορικά γεγονότα, να αναδείξουμε την πνευματική και εθνική μας κληρονομιά. Αυτά τα 200 χρόνια  ελευθερίας μας φορτώνουν με υπερηφάνεια αλλά και ευθύνες.

Διότι αν η απόκτηση της λευτεριάς κατά τον Κάλβο ήθελε «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται ενότητα, λογική και σύνεση.

Αυτή η ημέρα μας διδάσκει ότι το Ελληνικό Έθνος με αγωνιστικότητα, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη μπορεί να μεγαλουργήσει και να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία.

Για την πατρίδα μας και τον τόπο μας που έχει χυθεί πολύ αίμα, έχουμε  ιερή υποχρέωση να δίνουμε καθημερινή μάχη για τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα, για να υπερασπίζουμε το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας.

Αυτή η πεποίθηση, που την έχουν όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμία πολιτική διάκριση, είναι το μεγάλο μας εθνικό κεκτημένο, που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη στην νέα γενιά.

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821
Χρόνια πολλά σε όλους.

Γιάννης Μυλωνάκης - Επικεφαλής  Δημοτικής Παράταξης "Αλλάζουμε"

Η επέτειος της Δισεκατονταετηρίδας από την Επανάσταση του 1821 αντηχεί με τον πιο περίτρανο τρόπο το πόση δύναμη έχουν μία χούφτα άνθρωποι αρκεί να διαθέτουν βούληση, όραμα, πίστη και αυταπάρνηση.

Δύναμη που αρκεί για να εναντιωθούν και να κατανικήσουν μία αυτοκρατορία ώστε να αλλάξουν έτσι, δια μέσω του αγώνα και της θυσίας τους, τον ρου της ιστορίας οδηγώντας στην αναγέννηση ενός ολόκληρου έθνος.
 
Ελάχιστο χρέος των Ελλήνων του σήμερα είναι όχι μόνο να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αγώνα τους αλλά να παραδειγματιστούμε από αυτούς για να επιστρέψει η περηφάνια στα πρόσωπα και τις ψυχές μας.
Για εμάς και τα παιδιά μας.
Για την πατρίδα μας.
 
Αλέξανδρος Μουστόγιαννης - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης "Αγία Παρασκευή- Μια γενιά μπροστά"
 

 «Πριν 200 χρόνια οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Σήμερα τιμούμε τους αγώνες τους και παραδειγματιζόμαστε από αυτούς.

Είναι χρέος μας αυτές τις αξίες με απόλυτο σεβασμό να τις περάσουμε και στις επόμενες γενιές.»

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ζήτω η 25η Μαρτίου.

 

 

 

Νεότερη Παλαιότερη