Γιάννης Μυλωνάκης: O κόσμος Αλλάζει, το κλίμα Αλλάζει, αλλά ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς παραμένει ο ίδιος...

 


 Ελάχιστες ώρες έχουν περάσει από το «τραυματικό» πέρασμα της «Μήδειας» από την Αττική, που προξένησε σωρεία προβλημάτων και στην Αγία Παρασκευή, με κυριότερο τον εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στα σπίτια τους, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ένιωσαν εντελώς εγκαταλειμμένοι, που έμειναν για ώρες αβοήθητοι, χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση από πλευράς Δήμου, κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγνώμη. Και πολύ περισσότερο οφείλουν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν παρόμοιες αστοχίες.

Ένας Δήμος δεν μπορεί να αποτρέψει τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες, τις φωτιές. Μπορεί, ωστόσο, να οργανώσει με τέτοιον τρόπο τις υπηρεσίες του, να δουλέψει σοβαρά στο κομμάτι της πρόληψης και της Πολιτικής Προστασίας και -πολύ σημαντικό- να ενημερώσει τους πολίτες του στο πώς αντιδρούμε στα ακραία φαινόμενα. Και μην ακούσουμε ότι αυτό είναι δουλειά του κράτους. Είναι δική μας δουλειά, αν θέλουμε αληθινά η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει σύγχρονο και αυτόνομο ρόλο, όπου κάθε Δήμος θα λειτουργεί ως μικρό οργανωμένο «κράτος» στα όρια της δικαιοδοσίας του.

Μόνο που ένας τέτοιος Δήμος χρειάζεται και τον αντίστοιχο δήμαρχο. Έναν δήμαρχο που δεν θα λειτουργεί με νοοτροπίες του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου», «με δική μου παρέμβαση» κ.λπ., αλλά στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να εφαρμόσουν εξειδικευμένα στελέχη υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να λειτουργεί με έναν δήμαρχο όπως ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, που -μέσα από τα δελτία Τύπου που εξέδωσε μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας- επιχειρεί να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» λειτουργίας των υπηρεσιών και της πόλης...

Κύριε δήμαρχε, το τι συνέβη το κατάλαβαν, και μάλιστα με επώδυνο τρόπο, οι συμπολίτες μας και να είστε σίγουρος ότι θα το αξιολογήσουν αναλόγως. Για τη δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», όμως, δεν έχει τόσο σημασία το τι έγινε, αλλά με ποιον τρόπο δεν θα επαναληφθεί. Σε αυτό δίνουμε βαρύτητα και στην κατεύθυνση αυτή θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να αφήσετε τους «λεονταρισμούς», τα «έτσι γουστάρω» και τις άλλες αλαζονικές συμπεριφορές σας και να σκύψετε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω στα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής. Εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτό. Εσείς είστε έτοιμος να Αλλάξετε;





Νεότερη Παλαιότερη