Γ. Μυλωνάκης: Τα δημοτικά ιατρεία δεν... χωρούν στους «μπακαλίστικους λογαριασμούς» του Β. Ζορμπά

 

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το μέλλον των δημοτικών ιατρείων στην Αγία Παρασκευή ανέδειξε ξεκάθαρα τον τρόπο που οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων αντιμετωπίζουν τα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Από το 2011 και μετά, οι δύο δήμαρχοι-γιατροί που διοίκησαν τον Δήμο, οι κ.κ. Βασίλης Ζορμπάς και Γιάννης Σταθόπουλος, άφησαν τα δημοτικά ιατρεία της πόλης να παρακμάσουν, αδιαφορώντας εάν αυτό στερούσε από τους συμπολίτες μας -ιδιαίτερα από τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες- την πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μάθαμε τον λόγο που, τουλάχιστον, ο δήμαρχος επέλεξε τη συγκεκριμένη τακτική: δεν του έβγαιναν τα νούμερα!  Όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννης Μυλωνάκης, του πρότεινε να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση 367/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υιοθετούσε το σχέδιο του Μιχάλη Γαβρά για τη μετεξέλιξη των δημοτικών ιατρείων σε κέντρα προληπτικής ιατρικής και αγωγής υγείας και αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην πόλη, εκείνος το μόνο που είχε να αντιτάξει ήταν το ερώτημα πόσο θα κόστιζε αυτό. Μάλιστα, έβγαλε το «τεφτέρι» του και μας ενημέρωσε για το πόσο στοίχισε η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων την τετραετία 2007-2010!

Φαίνεται ότι η κοινωνική πολιτική για τον κ. Ζορμπά υπολογίζεται σε…ευρώ.

Αυτό φυσικά το έκρυψε από τους πολίτες προεκλογικά, δεσμευόμενος ότι θα αναβαθμίσει τα δημοτικά ιατρεία της πόλης. Η ενίσχυση που εννοούσε είναι το «λουκέτο» στο Κοντόπευκο και η σημερινή κατάντια στη αντίστοιχη δομή στον Τσακό.
 
«Η δημοτική παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ κινείται σαφώς σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη διοίκηση Ζορμπά στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και κυρίως σε ό,τι αφορά τους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν μπαίνει σε "μπακαλίστικους λογαριασμούς", γιατί πιστεύουμε ότι οι Δήμοι έχουν πρώτιστο μέλημά τους να λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και όχι να υπηρετούν νούμερα και δείκτες» σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης, Γ. Μυλωνάκης και προσθέτει:

«Η λογική "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" που εφαρμόζει η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής αποδεικνύει γιατί αποτελεί στρατηγική επιλογή της η υποβάθμιση των κοινωνικών δομών στην πόλη μας. Ως ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω συρρίκνωσης της ήδη περιορισμένης κοινωνικής βοήθειας που προσφέρει ο Δήμος στους συμπολίτες μας».



Νεότερη Παλαιότερη