Αλλάζουμε: Με περιπέτειες ξεκίνησε η ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου. Τι εννοείτε κ. Δήμαρχε;

 


Χθες Παρασκευή 5/2/21, έπειτα από αναμονή 20 ετών, ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες ανέγερσης του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, ενός έργου αναμφισβήτητα ζωτικής σημασίας για την πόλη.

Εντούτοις, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, διακίνησε σχετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο καλεί τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να «συστρατευθούν στον αγώνα για την ανέγερση του Δημαρχείου» (!) σημειώνοντας πως, δήθεν, «περιέργως σιωπούν» (!!) αναφορικά με την κίνηση της πρώην προέδρου της Βουλής, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, όπως μας πληροφόρησε ο Δήμαρχος μέσω του εν λόγω Δελτίου Τύπου, κάλεσε την Αστυνομία και απείλησε με μηνύσεις «προφανώς για να ακυρώσει το έργο».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για αυτήν την ιδιαιτέρως περίεργη κίνηση, που δηλώνει σύγχυση και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό, ευθύνεται ο συνεργάτης του δημάρχου που συνέταξε το κείμενο κι όχι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος ωστόσο φέρει ακέραια την ευθύνη των γραφόμενων σε αυτό μιας και φέρει την υπογραφή του.

Κι αυτό γιατί, το κείμενο υποπίπτει σε σοβαρά λάθη και ύποπτες αστοχίες.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα παρακάτω σημεία:

1. To σημείο όπου αναφέρει ότι «ένα έργο μακράς πνοής απαραίτητο στην πόλη, για το οποίο εργάστηκαν πολλές δημοτικές αρχές». Παραδέχεται, δηλαδή εμμέσως, πλην σαφώς, ότι ουδείς έχει αντιστρατευθεί το έργο.

2. Η «περίεργη σιωπή»… Από πού προκύπτει αυτό κύριε Δήμαρχε; Μας ενημέρωσε κανείς για την κίνηση της Αστυνομίας ή μήπως πιστεύετε ότι παρακολουθούμε τη συχνότητα των αστυνομικών ασυρμάτων;

3. Η έννοια της «συστράτευσης»… Ίσως πρόκειται για το πιο περίεργο σημείο του κειμένου μιας και από αυτό απορρέει διάχυτα ένας φόβος. Γιατί όμως κύριε Δήμαρχε… Τι υπάρχει το οποίο φοβάστε και ζητάτε από όλους να «βάλουν πλάτη» για ένα έργο που έχει ψηφιστεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι η κίνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ή κάτι άλλο;

Απευχόμαστε η άστοχη επίθεση της δημοτικής αρχής κατά των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων να υποκρύπτει άλλον έναν αιφνιδιασμό της από κάποια εξέλιξη που την... ξεπερνά.

Ομοίως, ούτε θέλουμε να σκεφθούμε ότι δεν έχει προνοήσει να θωρακίσει νομικά το έργο, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους κατασκευές είναι... επιρρεπείς σε προσφυγές συλλογικοτήτων ή ακόμα και μεμονωμένων πολιτών.

Θα υπενθυμίσουμε, για άλλη μια φορά, στον κ. Ζορμπά ότι εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο είναι δήμαρχος της πόλης. Αρμοδιότητά του δεν είναι να καταγγέλλει τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, ούτε να ζητά απελπισμένος «σωσίβια» δεξιά κι αριστερά, αλλά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του Δήμου. Αν δεν το μπορεί, ας το δηλώσει τώρα, γιατί η πόλη δε χρειάζεται έναν φοβικό δήμαρχο.

Ελπίζουμε, τέλος, η υπόθεση του νέου δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής να μην καταλήξει σε άλλη μια «τρύπα» στην πόλη μας, όπως αυτή που δημιουργήθηκε με το περιβόητο δημοτικό μας κολυμβητήριο...

ΥΓ. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ή παρερμηνείας, για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν: Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια έχουν ψηφίσει υπέρ της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου.






Νεότερη Παλαιότερη