Ο Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου

 

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών της Αγίας Παρασκευής μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων πανελλαδικά στις 11/1 καλεί τους γονείς και τους κηδεμόνες να μην εφησυχάσουν. Την περίοδο αυτή είναι σημαντικό να γίνει η φωνή του Συλλόγου πιο δυνατή, να μεγαλώσει η δράση και η συμμετοχή. Η θέση μας είναι οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ . Το κύριο όμως και αυτό που μας απασχολεί είναι να μείνουν ανοιχτοί με ΟΛΑ τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ από τη διασπορά του ιού. Αυτό είναι το σωστό για τα παιδιά μας και ως εκτούτου αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη.

Πριν το κλείσιμο το Νοέμβριο, υπήρξε παντελής απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων test, απουσία προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας (σημειώθηκε μάλιστα μετακίνηση 6 εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς στην πρωτοβάθμια προς κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία), απουσία μέτρων για την αύξηση των αιθουσών και των σταθμών για τη μείωση του συγχρωτισμού.

Ανακοινώθηκε πανελλαδικά το «άνοιγμα» από 11/1 και μόλις την Παρασκευή ανέβηκε στο site του δήμου μια λιτή ανακοίνωση για την επαναλειτουργία, στην οποία γίνεται λόγος ότι θα ισχύουν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ. . Να υπενθυμίσουμε ότι τέλη Οκτώβρη και ενώ η ΠΑΙΣΔΑΠ ακολουθούσε τα μέτρα του ΕΟΔΥ, παρουσιάστηκε κρούσμα κορωνοιού σε εργαζόμενο στο σταθμό της Λάδωνος με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα- όσοι γονείς και εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα, έκαναν τεστ με δικά τους έξοδα και με αυτόν τον τρόπο, εξακριβώθηκαν περαιτέρω κρούσματα. Μήπως αυτό αποτελεί πραγματική απόδειξη ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας;

Οι Παιδικοί Σταθμοί θα ανοίξουν ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών θέλουμε να σας ζητήσουμε να ενώσουμε τις φωνές μας έτσι ώστε να ακουστούν πιο δυνατά και καθαρά τα αιτήματά μας ΑΜΕΣΑ και χωρίς άλλες καθυστερήσεις...

• Να πραγματοποιηθούν μαζικά test στο προσωπικό πριν το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών και μετέπειτα να πραγματοποιούνται τακτικά επαναλαμβανόμενα test στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς επιβάρυνση.

• Προσλήψεις παιδιάτρων ώστε να επαρκούν για όλους τους παιδικούς σταθμούς.

• Προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

• Να λυθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα διάφορα προβλήματα (υποδομής, εξοπλισμού, αιθουσών) σε Παιδικούς Σταθμούς.

• Να απαλλοτριωθούν κατάλληλοι χώροι ή να αξιοποιηθούν υπάρχοντες για την κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών.

• Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

• Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών.


Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14/1 στις 14.00

  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1 στις 14.00

Το Δ.Σ.

Νεότερη Παλαιότερη