Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

 


Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, τάχθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ο κύβος ερρίφθη για τα σχολεία, με την Επιτροπή των ειδικών να εισηγείται το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που είχαν με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
 
Ακόμη, την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν, όπως αναφέρει το sputniknews.gr, τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου, ενώ επίσης θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 1ης και 2ας Λυκείου.

Το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ περιλαμβάνει:

  • Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.
  • Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.
  • Θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως ο απελθών κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως η χώρα μπήκε σε αυστηρό lockdown μιας εβδομάδας με στόχο, όπως είχε πει, να ανοίξουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία.
 
«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.
Νεότερη Παλαιότερη