Αντωνοπούλου - Πανάγου Ηλέκτρα: Η κοινωνία μας στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη


Πρόσφατα είχα την τιμή και την υποχρέωση να συντονίσω τη δράση του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Αγίας Παρασκευής για την ενίσχυση του Ιδρύματος Στέγη Γερόντων στην πόλη μας.

Η δράση είχε μεγάλη επιτυχία και ο σκοπός της υλοποιήθηκε.

Θεωρώ υποχρέωσή μου όμως να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου σχετικά με τη δράση αυτή και την διαπίστωση ότι οι ανάγκες της κοινωνίας είναι μεγάλες και διαρκείς όπως και των Ιδρυμάτων που φιλοξενούν ανήμπορους και σε μεγάλη ένδεια συνανθρώπους μας είναι μεγάλες και χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Από την άλλη, είναι ελπιδοφόρο, παρηγορητικό αλλά και μεγαλειώδες να διαπιστώνεις ότι η κοινωνία μας είναι εδώ! Παρούσα όποτε της ζητηθεί, έτοιμη να συνδράμει, να βοηθήσει, να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανακούφιση και την έμπρακτη βοήθεια.

Δεν ξεχνώ κουβέντες όπως: «ευχαριστούμε γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε», «δεν είναι ανάγκη να γραφτεί το όνομά μας, βοηθάμε γιατί έτσι πρέπει», «πείτε μας ποιες είναι οι ανάγκες, τίποτα άλλο» κλπ κλπ

Υπήρξαν άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά, οι οποίοι δεν δίστασαν καθόλου και συμμετείχαν με την καρδιά τους. Υπήρξαν άνθρωποι που με κάλεσαν στο τηλέφωνο από γειτονικούς δήμους και έφεραν οι ίδιοι την προσφορά τους. Υπήρξαν άνθρωποι κάθε ηλικίας που έδωσαν από το υστέρημά τους απλώς για να βοηθήσουν.

Όλοι αυτοί ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.

Προσωπικά, υποκλίνομαι μπροστά τους γιατί, πέρα και πάνω από την βοήθειά τους στην δράση αυτή, έδωσαν μια άλλη διάσταση στην έννοια αλληλεγγύη: διατράνωσαν την υγεία της ελληνικής κοινωνίας και το μεγάλο απόθεμα ψυχής που υπάρχει μπροστά στην Ανάγκη και την Δυσπραγία και αυτό αποτελεί μια ακριβή παρακαταθήκη για τις δυσκολίες που βιώνουμε ως λαός τα τελευταία χρόνια.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου και τους εύχομαι υγεία και δύναμη.

Καλά Χριστούγεννα!

Aντωνοπούλου - Πανάγου Ηλέκτρα


Νεότερη Παλαιότερη