Μίνα Μουχτούρη: "Τεχνικό πρόγραμμα - Ορατότης μηδέν"

 

Ένα  παλιό παιδικό  παραμύθι λέει "αλεπού, αν είχες γνώση, η γιορτή θάχε τελειώσει  με χαρά μέσ΄τη φωλιά δίχως νάρθουν τα σκυλιά". To τελευταίο  δημοτικό συμβούλιο οδήγησε σε ήττα την διοίκηση Ζορμπά μετά από μαραθώνια συνεδρίαση αφού ψηφίστηκε η  πρόταση των τριών παρατάξεων της Νίκης, της Νέας Αρχής και της Μια γενιά μπροστά όσο αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα  του 2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 16-12ου ΑΝΕΔΕΙΞΕ την παθογένεια του πολιτικού συστήματος της πόλης μας. ΑΝΕΔΕΙΞΕ την ανεπάρκεια της απλής αναλογικής. ΑΝΕΔΕΙΞΕ την  πολιτική ανωριμότητα και αμετροέπεια  της διοίκησης να συνεργαστεί με τις προσφερόμενες παρατάξεις και να επεξεργαστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου μας όπως το απαιτεί το ισχύον εκλογικό σύστημα. ΑΝΕΔΕΙΞΕ  ένα Προεδρείο ανέτοιμο, απροετοίμαστο, αδιάβαστο, αμήχανο να αναζητά την γνώμη πρώην  προέδρου. ΑΝΕΔΕΙΞΕ  την αλαζονεία του επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε" που επιδίωκε σε αντίθεση με πέρυσι, να ψηφιστεί η δική του πρόταση δίχως να ενσωματωθεί στην πρόταση της διοίκησης. ΑΝΕΔΕΙΞΕ  για άλλη μια φορά  το εμφυλιοπολεμικό  και διχαστικό κλίμα  που συστηματικά  καλλιεργείται και συντηρείται από τον ίδιο τον  Δήμαρχο.
    
Ο πολιτικός πολιτισμός πάντα επιδεικνύει ανθεκτικότητα και αντιστέκεται σε δείγματα λαϊκισμού και υποκουλτούρας. Η διοίκηση οφείλει να αρθεί των περιστάσεων, να σεβαστεί και να υπολογίζει τις παρατάξεις, να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της εποχής, να είναι ευέλικτη, σεμνή και μετριοπαθής  χωρίς τακτικισμούς παλαιάς κοπής. Το οφείλει στην συγκυρία που την ανέδειξε.

               
Γερασιμία (Μίνα) Μουχτούρη
          
Καθηγήτρια - Φιλόλογος,

Δ.Σύμβουλος της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή
 

 
Νεότερη Παλαιότερη