Εστίαση: Επιδότηση έως 5000€ για εξωτερικές θερμάστρες


Επιδότηση έως 5.000 ευρώ για την αγορά σομπών εξωτερικού χώρου θα μπορεί να λάβουν οι επιχειρηματίες της εστίασης και θα ισχύσει αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2020.

Μπορεί το άνοιγμα της εστίασης να μην είναι ακόμη ξεκάθαρο, ωστόσο, όταν γίνει, θα πραγματοποιηθεί με αυστηρούς περιορισμούς λόγω πανδημίας και τον κόσμο να κάθεται έξω, οπότε οι σόμπες θα είναι απολύτως απαραίτητες δίπλα στα τραπέζια. 

Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, ενώ το συνολικό κονδύλι, που θα διατεθεί, θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ για ενίσχυση είναι οι:

– 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

– 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

– 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30.

Προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά αλλά και πριν την έγκριση της δημοσίευση της πρόσκλησης, θα καλύπτεται από αυτήν, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ, κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση.

 

Νεότερη Παλαιότερη