Παραδόθηκε το ολοκαίνουριο και πανέμορφο 14ο νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής

Στην διοικητική παραλαβή του 14ου Νηπιαγωγείου της Πόλης μας, στο Ο.Τ. 328 στην περιοχή των Πευκακίων, προχώρησε σήμερα το πρωί η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που γίνεται πραγματικότητα, έτσι ώστε να συμβάλει στην κάλυψη ακόμα μεγαλύτερων αναγκών του Δήμου μας αναφορικά με την Προσχολική Αγωγή.

Το έργο αυτό αποτελεί τμήμα της Πράξης Εφαρμογής των Πευκακίων (2005).

Η υλοποίηση ολοκληρώθηκε εξολοκλήρου από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από πρόγραμμά ΕΣΠΑ, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής που παραχωρήθηκε στον ΟΣΚ για το συγκεκριμένο λόγο.

14 8

Η εισήγηση του συγκεκριμένου έργου είχε γίνει το 2012 επί Δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε η θεμελίωσή του και έναν χρόνο αργότερα (Νοέμβριο του 2020) αποπερατώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

14 1

Αμέσως μετά την παραλαβή του 14ου Νηπιαγωγείου, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που από σήμερα η Πόλη μας έχει στην δυναμική της ένα ακόμα σύγχρονο νηπιαγωγείο. Ένα διθέσιο Νηπιαγωγείο το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών που υπάρχουν στην Προσχολική Αγωγή.

Μέχρι στιγμής ο Δήμος έχει κατασκευάσει επτά αίθουσες και προετοιμάζει την δημιουργία άλλων πέντε για να μπορέσει να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών. 

Αλλά ο μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία πέντε διθέσιων νηπιαγωγείων έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της εποχής μας. Είμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την ΚΤΥΠ και είμαστε βέβαιοι πως θα κάνουμε το πλάνο μας πραγματικότητα».

14 5

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
Η επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.187,61 τ.μ. και έχει συντελεστή δόμησης 0.8.Το 2/θεσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής είναι ένα ισόγειο κτίριο με δύο εισόδους με τα προστεγάσματα τους και έχει δυνατότητα πρόσβασης από τον αύλειο χώρο προς τις δύο εισόδους.

Περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους :
Δύο (2) Αίθουσες διδασκαλίας

Μία (1) Αίθουσα Ύπνου

Χώρο Εισόδου – Πολυδύναμος Χώρος

Τραπεζαρία

Γραφείο νηπιαγωγών και μικρό χώρο αποθήκης.

Κουζίνα

Χώρους υγιεινής νηπίων

W. C.

Λεβητοστάσιο – αποθήκη καυσίμων.

Ο αύλειος χώρος θα είναι περιφραγμένος, θα υπάρχουν χώροι πρασίνου με τα κατάλληλα δέντρα και φυτά και θα εγκατασταθούν παιχνίδια παιδικής χαράς.

14 2

14 7

14 3

14 100

14 4

Νεότερη Παλαιότερη