Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό Σεμινάριο «Φροντίζοντας αυτούς που Φροντίζουν» από τον ΑΚΤΙΟ

Στις 19 Οκτωβρίου 2020 προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Φροντίζοντας αυτούς που Φροντίζουν». Ομιλητής ήταν ο Δρ Κωστής Προύσκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», Ψυχολόγος-Δρ. Γεροντολογίας.

Στον πρόλογο του ο Δρ Κωστής Προύσκας επισήμανε την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων και την σπουδαιότητα της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης των φροντιστών. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ που συνεχάρη τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» για την πρωτοβουλία των διαδικτυακών σεμιναρίων και προσωπικά τον Δρα. Κωστή Προύσκα. Ανέφερε τη σπουδαιότητα της 10ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, διότι μας υπενθυμίζει δυναμικά πως και οι Φροντιστές χρειάζονται την ανάλογη στήριξη και ενημέρωση.

Επιπρόσθετα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ υπογράμμισε το έργο που πραγματοποιείται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος και συνεχάρη προσωπικά τον Δρα Κωστή Προύσκα για την ανάπτυξη των Μονάδων της Μητρόπολης.

Από την πλευρά του ο Δρ. Κωστής Προύσκας επεσήμανε πως το προσωπικό στις δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω της κατάστασης του Κορωνοϊού και χρειάζεται και αυτό την κατάλληλη αποφόρτιση. Τέλος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαβριήλ για την ανάπτυξη των Μονάδων της Μητρόπολης και την επιμονή της εκπαίδευσης του προσωπικού τους από την κυρία Φωτεινή Καρύδα, Επόπτρια των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαφελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.

Στην εισήγηση του ο Δρ Κωστής Προύσκας ανέφερε για το φορτίο που επωμίζονται οι φροντιστές που σε αρκετές των περιπτώσεων, είναι δυσανάλογο. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα για ατομικά προγράμματα δραστηριοτήτων και από τα δύο μέρη. Επίσης έδωσε σημαντικά στοιχεία ερευνών που φανερώνουν πως οι φροντιστές χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση στη καθημερινότητα τους. Στο τέλος ο Δρ Κωστής Προύσκας έκλεισε την εισήγηση του με πρακτικές συμβουλές διαχείρισης της καθημερινότητας των ανθρώπων με άνοια. Έπειτα δέχθηκε ερωτήσεις με ενδιαφέρον και τοποθετήσεις προσωπικών βιωμάτων που είχαν μία διαφορετική αποτύπωση.

Κλείνοντας ο Δρ Κωστής Προύσκας ευχαρίστησε την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαφελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος για την συνδιοργάνωση και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του Άκτιου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Άκτιου www.aktios.gr , καθώς και στη σελίδα του Άκτιου στο facebook.

Νεότερη Παλαιότερη