Μποτιλιάρισμα θέσεων για το αμαξοστάσιο

kathariotitaΤο θέμα που έχει προκύψει με το αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι αρκετά σοβαρό. Tο υπάρχον ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται, θα πρέπει να αποδεσμευθεί αφού το επιθυμούν ιδιοκτήτες του και το μόνο το οποίο θα προκύψει από το προσεχές δικαστήριο θα είναι μία ολιγόμηνη παράταση ούτως ώστε να βρεθεί κάποια λύση μεταστέγασης των οχημάτων.


Του Στρατή Μαζίδη


Η δημοτική αρχή εντόπισε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Παναγούλη στα όρια του Κοντόπευκου που όμως προκάλεσε αντίδραση σε μερίδα κατοίκων της περιοχής. Επίσης δεν είχε την στήριξη αρκετών από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στην πορεία προέκυψε ότι η δημοτική αρχή συζητούσε επίσης με ιδιοκτήτη χώρου στην οδό Λαυρίου για την ενοικίαση του ακινήτου και τη μεταφορά εκεί του αμαξοστασίου της καθαριότητας. Οι συζητήσεις φαίνεται πως είναι σε καλό επίπεδο σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης "Η Πόλη Μας" ανοίγοντας επίσης παράθυρο αγοράς που θα σημανεί την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει ανησυχία από ορισμένους κύκλους στο δημαρχείο ότι εξωτερικοί δάκτυλοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.


Παράλληλα η δημοτική αρχή επιμένει στη μίσθωση του ακινήτου της Παναγούλη αλλάζοντας επισήμως πλεύση και αναφέροντας ότι εκεί θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Πρασίνου και της Αυτεπιστασίας καθώς λόγω των επικείμενων έργων για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου θα πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο πίσω από την εκκλησία στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Πάρα ταύτα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου υπήρξε αρκετή ένταση εκατέρωθεν με παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες έχουν ανεβάσει και αυτές τους τόνους της αντιπαράθεσης.


Η παράταξη "Αλλάζουμε" δια του επικεφαλής της, κ. Μυλωνάκη πρότεινε τη μεταφορά των υπηρεσιών αυτών αντί για το Κοντόπευκο εντός του πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου "Σταύρος Κώτσης". Η παράταξη "Νέα Αρχή" με τον Γιώργο Οικονόμου αναφέρθηκε και σε άλλες επιλογές και οικόπεδα χωρίς κάτι συγκεκριμένο αλλά προσδιορίζοντας γεωγραφικά την περιοχή των Πευκακίων. Ενώ ο πρώην δήμαρχος κ. Σταθόπουλος που δεν φάνηκε να υποστηρίζει περισσότερο τη μία ή την άλλη λύση στάθηκε περισσότερο στην ανάγκη αποφυγής καταβολή ενός σεβαστού ποσού για τέσσερα χρόνια στα πλαίσια μιας μίσθωσης το οποίο θα αγγίξει περίπου τις 120.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι σαφέστερα προτιμότερο να κάνει κανείς κάτι δωρεάν εάν έχει τη δυνατότητα αντί για να το πληρώσει. Βέβαια ακόμα δεν έχει λυθεί η απορία μας εδώ και δύο χρόνια προς τη δημοτική αρχή Σταθοπούλου γιατί συνέχισε να ενοικιάζει τα ακίνητα τα οποία φιλοξενούσαν οι σχολικές μονάδες οι οποίες μεταφέρθηκαν όλες στο νέο ΕΠΑΛ, ενώ διαβεβαίωνε εγγράφως πως τα είχε ελευθερώσει.


Η ρητορική του δημάρχου κ. Ζορμπά είναι ότι η αντιπολίτευση δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση στο θέμα αυτό. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δια των ανακοινώσεων τους και συγκεκριμένα οι "Αλλάζουμε" και "Νέα Αρχή" αναφέρουν ότι κατέθεσαν τις παραπάνω λύσεις αξίζει όμως να σημειωθούν τα εξής:


α. Λεπτομερείς λύσεις για τα συνολικά ζητήματα μεταστέγασης δεν κατατέθηκαν, τουλάχιστον δημόσια


β. Εφόσον υπήρχαν προτάσεις, γιατί δε ζητήθηκε να τεθούν σε ψηφοφορία; Θα είχαν υπερψηφιστεί και ο Δήμαρχος θα είχε υποστεί μια σημαντική πολιτική ήττα


γ. Ο Γιάννης Μυλωνάκης στην πρώτη από τις δύο ανακοινώσεις του που ακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναφέρθηκε καν στο ζήτημα της μεταφοράς των υπηρεσιών αυτών στο πάρκο Σταύρος Κώτσης, κάτι που έκανε με τη δεύτερη ανακοίνωσή του όπου εκεί ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί τα οχήματα. Αυτό όμως από μόνο του δημιουργεί ένα ζήτημα διότι και τα οχήματα των υπηρεσιών αυτών θα πρέπει κάπου να να σταθμεύσουν.


Επίσης όσον αφορά το πάρκο Σταύρος Κώτσης δεν ξεκαθαρίστηκε που θα εγκατασταθούν οι υπάλληλοι καθώς πέρα από ένα καμμένο τολ και κάποια ερείπια δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, όμως δε διατυπώθηκε ξεκάθαρα μία πρόταση που να λέει αποδέσμευση των δημοτικών αυτών χώρων για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου, που θα ήταν κάτι σαφές και ενδεχομένως σωστό, για όσο χρειαστεί.


Στη δε αναφορά του Δημάρχου ότι θα ενημερώσει το προσωπικό του Πράσινου και της Αυτεπιστασίας για την πρόταση της αντιπολίτευσης, υπήρξε έντονη αντίδραση από αυτή λέγοντας ότι ο δήμαρχος...απειλεί. Παρά ταύτα όμως αν ο δήμαρχος δεχτεί αυτή την επιλογή δεν θα πρέπει και πάλι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι; Συνεπώς το επιχείρημα της απειλής ίσως δεν στέκει.


Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια θα δοθεί την προσεχή Τετάρτη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου η ένταση ενδέχεται να ξεφύγει πάλι από τα όρια. Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αντιδράσεις στην περιοχή του Αη-Γιάννη. Αντιδράσεις βέβαια υπάρχουν και στο Κοντόπευκο και γενικώς σε αυτή τη χώρα κανείς δε θέλει τίποτα δίπλα του αλλά οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν.


Εντούτοις όσον αφορά το πάρκο Σταύρος Κώτσης υπάρχει μια ακόμη παράμετρος. Έχει παραχωρηθεί με συγκεκριμένο νομικό καθεστώς, ενώ οι όροι χρήσης ξεκαθαρίζονται στο ΦΕΚ. Μπορεί να γίνει μια τέτοια μεταφορά υπηρεσιών του δήμου δίχως να εμπλέξει το δήμο σε περιπέτειες σχετικά με την τύχη του; Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου θα μπορούσε να διαφωτίσει.


Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε και στο θέμα αυτό εκείνο το οποίο είχαμε εντοπίσει στο ζήτημα της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ποιο είναι αυτό; Ότι τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα στα χρόνια των παχιών αγελάδων που όλα ήταν πιο εύκολα, η πόλη μας δεν κινήθηκε για την απόκτηση και δημιουργία των μόνιμων υποδομών εκείνων που σε άλλους δήμους θεωρούνται αυτονόητα ζητήματα. Όταν λοιπόν έρχεσαι αντιμέτωπος με τα προβλήματα στα οποία και εσύ ο ίδιος έχεις συνολικά / διαχρονικά μερίδιο ευθύνης, τότε πολύ απλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις όταν έρχεται ο λογαριασμός της πραγματικότητας και σου χτυπά την πόρτα.


Η Λαυρίου είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή όσον αφορά την όχληση. Ας συνδράμουν όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Νεότερη Παλαιότερη