Μήπως ήρθε η στιγμή να λυθεί και το ζήτημα της κεντρικής πλατείας - πάρκινγκ;

plateia

Οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ασχοληθεί πολλές φορές με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε, κι ενίοτε επικρατεί ακομή, στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής η οποία μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης καλεσμένων κι επισκεπτών. Πιέσαμε επί Δημαρχίας Σταθόπουλου μαζί με άλλους ώστε να τοποθετηθεί μπάρα και απογοητευτήκαμε διαπιστώνοντας ότι για χάρη της τήρησης ισορροπιών υπήρχε ιδιαίτερη ανοχή στο ότι η μπάρα ήταν συχνά ανοικτή.


Του Στρατή Μαζίδη

Η μπάρα άνοιγε όταν στον ιερό ναό πραγματοποιούντο Μυστήρια με καλεσμένους, δηλαδή σε μέρες και ώρες (πχ Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί) όπου πλήθος δημοτών επισκέπτεται την πλατεία. Οι μικροί για να παίξουν, οι μεγάλοι για να πάρουν μια ανάσα λέγοντας μερικές δυο κουβέντες.


Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε να μην επιλύσει το ζήτημα ανεχόμενη απαράδεκτες εικόνες αντί να μαζέψει κάποια τηλεκοντρόλ. Επί της πλατείας δε χρειάζεται να ανεβαίνει κανείς πλην του εφημέριου, της νύφης και της νεκροφόρας, όπου και για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Σίγουρα πάντως εικόνες όπως η παραπάνω φωτογραφία της κ. Ντρέλια που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα είναι απαράδεκτη.


Κι άλλοι παντρευτήκαμε στην Αγία Παρασκευή κι οι καλεσμένοι βρήκαν που να παρκάρουν φυσιολογικά.


Η σωτηρία της ψυχής δεν περνά από το που θα παρκάρουν οι καλεσμένοι - επισκέπτες του Δήμου μας. Η ευθύνη του ιερού ναού είναι η σωστή και με σεβασμό τέλεση των Μυστηρίων, όχι το που θα παρκάρουν οι καλεσμένοι. Αλλωστε η αρμοδιότητά του είναι από την πύλη προς τα μέσα.


Η δε επανεκλογή ενός Δημάρχου δεν απαιτεί πάντα ισορροπιστικές επιλογές. Ενίοτε πρέπει να διαλέξει. Εν προκειμένω η επιλογή είναι απλή: Ή σέβεσαι τους δημότες σου που μένουν στην πόλη, πληρώνουν δημοτικά τέλη, αξιώνουν ορισμένα βασικά πράγματα και στο τέλος...ψηφίζουν εδώ ή εξυπηρετείς τους επισκέπτες-καλεσμένους. Να δούμε τι θα επιλέξει ο κ. Ζορμπάς για τον οποίο πια δεν ισχύει το ελαφρυντικό της έλλειψης εμπειρίας.

Νεότερη Παλαιότερη