Τα έργα μου, τα έργα σου, τα έργα μας!

plateiaΤο τελευταίο διάστημα παρατηρεί κανείς μια επαναληπτική τάση όσον αφορά τη ρητορική του τ. Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Σταθόπουλου σχετικά με τεχνικά έργα που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Είναι δε γεγονός ότι από την επομένη ημέρα της απροσδόκητης για αυτόν εκλογικής του ήττας τον περασμένο Μάιο έως σήμερα, συχνά πυκνά απαριθμεί τα κατ' αυτόν έργα της Δημοτικής του Αρχής ενώ ενίοτε υποκαθιστά το Δήμο εκδίδοντας ανακοινώσεις σχετικά με εξελίξεις διάφορων έργων ή υποθέσεων που ξεκίνησαν επί των ημερών του.


Του Στρατή Μαζίδη


Εσχάτως κάνει λόγο για προσπάθεια οικειοποίησης έργων των οποίων η δρομολόγηση έλαβε χώρα κατά την προηγούμενη δημαρχιακή θητεία. Έχω την εντύπωση ότι κάνει λάθος. Δεν είδα πουθενά δηλώσεις ή ανακοινώσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής με τάσεις οικειοποίησης ή για να το θέσουμε σωστά, αποκλειστικότητας της πατρότητας έργων όπως αυτά που βρίσκονται σήμερα υπό εξέλιξη πέριξ της κεντρικής πλατείας ή στην Αιγαίου Πελάγους. Απεναντίας σε συνεδριάσεις του ΔΣ έχω ακούσει το Δήμαρχο να αναφέρεται στον προκάτοχό του, όπως πχ με την υπόθεση του νέου Δημαρχείου.


Από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος κ.ο.κ.; Κάθε φορά που πηγαίνει στο έργο ή σε κάθε δημοσίευμα, δικό του ή τρίτων, να σπεύδει να λέει "το ξεκίνησε ο Σταθόπουλος"; Υποτίθεται ότι πριν έξι χρόνια ασκούσαμε κριτική στο σημερινό και τότε απερχόμενο Βασίλη Ζορμπά που έσπευσε να εγκαινιάσει τον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια την ημέρα της παράδοσης - παραλαβής για να μπει το όνομά του.


Να θυμίσουμε ότι και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος απερχόμενος το 2010 άφησε έργα έτοιμα να προχωρήσουν στην επόμενη Δημοτική Αρχή. Υπερασπίστηκε τη δική του συμβολή δίχως να το παρακάνει και να καταλήξει κουραστικός.


Επί της ουσίας δεν υπάρχει το "τα έργα μου", "τα έργα σου" κτλ. Όταν ο Α διαδέχεται τον Β στο οτιδήποτε, από την ώρα που συνεχίζει κάτι το οποίο βρήκε, αυτό σημαίνει ότι παράλληλα το υιοθετεί. Άρα είναι και δικό του. Η σημερινή Δημοτική Αρχή πχ δεν προχώρησε την ανάπλαση της πλατείας του Αϊ Γιάννη, συνεχίζει όμως τα παραπάνω δύο έργα. Τα του Καίσαρος πρέπει να αποδίδονται τω Καίσαρι, καμία διαφωνία.


Το αν το όποιο πολιτικό κέρδος ενός τεχνικού έργου το καρπούται ως επί το πλείστον αυτός στις ημέρες του οποίου θα κοπεί η κορδέλα, είναι γεγονός. Αυτό όμως είναι γενικότερος κανόνας. Το αν το έργο προχωρά τώρα και δεν ολοκληρώθηκε νωρίτερα, δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας όπως διαβάσαμε αλλά καθυστέρησης για λόγους που δε γνωρίζουμε. Όταν διοικείς 5 χρόνια, δεν μπορείς να μιλάς για γραφειοκρατία. Ειδικά στην περίπτωση της πεζοδρόμησης τμήματος πέριξ της κεντρικής μας πλατείας, η πρώτη δοκιμή έγινε το καλοκαίρι του 2015 με την προσωρινή εποχική πεζοδρόμηση. Ποιος εμπόδισε τους τότε αποφασίζοντες να προχωρήσουν άμεσα τις αναγκαίες διαδικασίες αντί να επαναλάβουν το πετυχημένο πείραμα για ακόμη 1-2 χρόνια; Σίγουρα όχι η γραφειοκρατία.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σταθόπουλος εφόσον πιστεύει ότι αδικήθηκε πριν από 11 μήνες, έχει τη δυνατότητα σε περίπου 3,5 χρόνια να διορθώσει την κατάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη