Γιατί στο Δήμο Γέρακα-Παλλήνης τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ήταν δωρεάν κι εδώ πληρώναμε;

[caption id="attachment_86316" align="aligncenter" width="600"]pallini από το γειτονικό μας Δήμο Παλλήνης-Γέρακα[/caption]

Κατά την εορταστική περίοδο επέστρεφα από κάποια δουλειά. Διασχίζοντας τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής τίποτε δε μαρτυρούσε πως είμαστε εν μέσω Χριστουγέννων. Η πλατεία σχεδόν άδεια μπροστά στην εκκλησία ενώ στο κομμάτι με τα παιχνίδια υπήρχε μια κάποια κίνηση. Όλα αυτά σε μια αστόλιστη πόλη, η οποία χρόνια τώρα δαπανά πολλά χρήματα για αγορά στολιδιών.


Του Στρατή Μαζίδη


Λίγες ημέρες αργότερα συνέβη να διαβάσω ένα σχόλιο σύμφωνα με το οποίο τα παιχνίδια που στήθηκαν για την εορταστική περίοδο στο γειτονικό μας δήμο Γέρακα-Ανθούσας-Παλλήνης είναι εντελώς δωρεάν, όταν στην Αγία Παρασκευής από το 2011 όταν εγκαινιάστηκε η τοποθέτηση παγοδρομίου, καρουζέλ κτλ, οι γονείς έπρεπε να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.


Το έψαξα λίγο. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Από τη μια η αναλυτική παρουσίαση-πρόγραμμα του γειτονικού δήμου με τα δρώμενα και τις ώρες λειτουργίας κι από την άλλη μερικά τηλέφωνα σε φίλους στην περιοχή. Ναι, τα παιχνίδια και μάλιστα σε δύο πλατείες στα χριστουγεννιάτικα χωριά ήταν δωρεάν. Αυτή είναι η υπηρεσία που παρείχε εκεί ο Δήμος σε συνεργασία με τα καταστήματα της πόλης. Σε αντάλλαγμα όποιος επιθυμούσε, μπορούσε να προσφέρει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του όμορου Δήμου.


Συνεπώς υπάρχει τρόπος να προσφερθεί αυτή η ψυχαγωγία στα παιδιά της πόλης δωρεάν. Μήπως ήρθε η ώρα ο Δήμος να ξαναδεί τον ετήσιο κουμπαρά του για τις γιορτές; Να εμπιστευθεί νέα πρόσωπα αντί να μοιράζει χρήματα προς διάφορες κατευθύνσεις άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος και να γίνουν ορισμένα τηλέφωνα στο γειτονικό μας Δήμο; Εδώ το 2019 πλήρωσε 60.000 ευρώ για ενοίκια κτιρίων που αποδέσμευσε τον Αύγουστο του 2018 κι ενώ μας διαβεβαίωνε εγγράφως πως δε θα τα πληρώσει!

Νεότερη Παλαιότερη