Δημοτικό Σχολείο στη Νάξο έχει το ωραιότερο προαύλιο με επιδαπέδια παιχνίδια και Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

naxos

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον καθώς είναι ένα δημόσιο σχολείο που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ένα από τα ωραιότερα προαύλια με πλήθος επιδαπέδιων παιχνιδιών αλλά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν, να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ένας επιδαπέδιος παιχνιδόκοσμος που θα ζήλευε κάθε σχολείο

Η αυλή του σχολείου έχει διαμορφωθεί και σχεδιαστεί ώστε κάθε γωνιά της να φιλοξενεί και ένα διαφορετικό επιδαπέδιο παιχνίδι. Τεράστια ζάρια από αφρολέξ για το φιδάκι, παιχνίδια ευστοχίας , κορίνες και μπάλες για μπόουλινγκ είναι μόνο μερικά από όσα μπορούν να αξιοποιήσουν τα παιδιά για την ψυχαγωγία τους.

Οι μαθητές όλων των τάξεων τα λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και δεν βλέπουν την ώρα κάθε μέρα να χτυπήσει το κουδούνι για να βγούνε έξω και να παίξουν όλοι μαζί.

Ο επιδαπέδιος παιχνιδόκοσμος του σχολείου προωθεί το ομαδικό παιχνίδι και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να παίζουν ομαδικά, να υπηρετούν κοινούς στόχους, να επιδεικνύουν ευγενή άμιλλα, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες, να γίνονται όλοι μια γροθιά για να επιτευχθεί η νίκη αλλά και όταν έρχεται η ήττα να μάθουν να τη διαχειρίζονται.

Σε ανάρτηση της μαθήτρια του σχολείου αναφέρει:

«Είναι πολύ διασκεδαστικά και παράλληλα εποικοδομητικά τα ομαδικά παιχνίδια. Το προαύλιό μας προσφέρεται γι’αυτό. Τα ομαδικά παιχνίδια καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα που είναι μια αρετή πολύ σημαντική για τη ζωή.

Μαθαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουμε όπως: συνεργασία και ομαδικότητα, κοινό στόχο, ευγενή άμιλλα, την αξία να σεβόμαστε και να τηρούμε κανόνες αφού το αντίθετο οδηγεί σε ποινή, τη νίκη και την ήττα, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει τίποτα όμως δεν πετυχαίνουμε χωρίς προσπάθεια….

Δεν μας κάνει καρδιά να σχολάσουμε!!!!!»

Φωτογραφίες από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου :

Φωτογραφίες με τα παιχνίδια από την αυλή του σχολείου:

 - Εικόνα 3

 - Εικόνα 4

 - Εικόνα 5

 - Εικόνα 6

 - Εικόνα 7

 - Εικόνα 8

 - Εικόνα 9

 - Εικόνα 10

 - Εικόνα 11

Με πληροφορίες από:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεότερη Παλαιότερη