Πολλαπλασιαστής αθλητικής ισχύος οι αύλειοι χώροι των σχολείων της πόλης μας

a-gymΈνα από τα διαχρονικά προβλήματα της Αγίας Παρασκευής είναι η έλλειψη υποδομών και συγκεκριμένα αθλητικών χώρων. Κάθε χρόνο βλέπουμε ένα διαγκωνισμό του ποιο σωματείο θα πάρει περισσότερες ώρες στις υφιστάμενες υποδομές ενώ οι δημότες διαμαρτυρόμαστε για τον εν πολλοίς αποκλεισμό μας από αυτές ενώ συμμετέχουμε στη συντήρησή τους.


Του Στρατή Μαζίδη


Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου προχώρησε σε μια θετική κίνηση. Είχε ανοικτούς τους αύλειους χώρους των σχολείων συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορούν μικροί (φαντάζομαι και μεγάλοι) να αθληθούν και να παίξουν. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτή η κίνηση θα μπορούσε να λάβει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.


Δεν μπορούμε βέβαια να προγνωρίζουμε τις διαθέσεις όλων των Διευθυντών των σχολείων της πόλης και φυσικά δεν παραβλέπουμε το μέγεθος της ευθύνης. Ωστόσο τα σχολεία θα μπορούσαν με κάποιες παρεμβάσεις να εξελιχθούν σε κάτι περισσότερο από ό,τι είναι σήμερα. Σε ζωντανά κύτταρα της γειτονιάς όπου συμμαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν π.χ. να παίξουν μπάλα, μπάσκετ, βόλεϋ, τένις. Για παράδειγμα, στο πρώτο Γυμνάσιο αγοράστηκαν δύο τραπέζια πινγκ πονγκ και τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί. Αυτό όμως με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δε θα δούμε ξαφνικά διάφορους φορείς να θέλουν τη χρήση και αυτών των χώρων και δίχως να σημαίνει πως δε χρειάζεται μια δίκαιη κατανομή / οριοθέτηση στις υφιστάμενες αθλητικές δομές.


Μια φορά πάντως οι αύλειοι χώροι των σχολείων θα μπορούσαν με προσιτό κόστος να εξελιχθούν σε πολλαπλασιαστή αθλητικής ισχύος προσφέροντας αντίστοιχες διεξόδους σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γειτονιά.


Να ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τους αρμόδιους και το πολιτικό προσωπικό της πόλης μιας και ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές σε μια πιθανή τέτοια εξέλιξη.

Νεότερη Παλαιότερη