Δηλαδή τώρα στον ΠΑΟΔΑΠ έχουμε νέα διοίκηση ή δεν έχουμε; Τι συνέβη χθες με τα Νομικά Πρόσωπα

memes-guide-1Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα για τον ορισμό των νέων διοικήσεων των τριών Νομικών Προσώπων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Ο ορισμός αυτός δεν ήταν για όλα ανώδυνος με εξαίρεση τη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου στο δίδυμο με πρόεδρο το Νίκο Παναγόπουλο και αντιπρόεδρο το Γιάννη Δερματά δε διατυπώθηκαν αντιρρήσεις.


Του Στρατή Μαζίδη


Σχετικά ήπια πέρασε και ο ορισμός της νέας διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ όπου πρόεδρος αναλαμβάνει η κ. Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου με αντιπρόεδρο την κ. Φανή Παναγιωτοπούλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παράταξη της Νίκης ψήφισε "παρών" με τον τ. Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να αιτιολογεί ότι η ένσταση αφορά στο πρόσωπο της κ. Αντωνοπούλου καθώς υφίσταται μια διένεξη από το 2011. Για όσους θυμούνται η κ. Αντωνοπούλου ήταν υποψήφια με τη Νίκη το 2010 αλλά το 2011 ορίστηκε από τον τότε Δήμαρχο, κ. Ζορμπά ως μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ.


Κι ερχόμαστε στον ΠΑΟΔΑΠ. Η πρόταση της Διοίκησης ήταν ο κ. Σπύρος Παπασπύρος για τη θέση του προέδρου με αντιπρόεδρο τον κ. Κώστα Γουργούλη, γιο του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου, Γιάννη Γουργούλη.


Για το πρόσωπο του κ. Παπασπύρου διατυπώθηκαν ισχυρές ενστάσεις τόσο από τη Νίκη και τον κ. Σταθόπουλο, όσο και από τη Νέα Αρχή και τον κ. Οικονόμου. Ένσταση είχε και ο κ. Μουστόγιαννης για διαδικαστικό όμως λόγο που ανάγεται στο εσωτερικό της παράταξης του Δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά!


Εν προκειμένω ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε σε δημόσια σχόλια του κ. Παπασπύρου όσον αφορά το στρατηγό Νίκο Ντερτιλή με συνδημότη μας, τα οποία όπως είπε του τα "έστειλαν". Ο Γιώργος Οικονόμου από την πλευρά του στάθηκε περισσότερο στην προγενέστερη πολιτική παρουσία του κ. Παπασπύρου ως στέλεχος της παράταξης "Η πόλη μας". Από την πλευρά του ο επικεφαλής των "Αλλάζουμε", Γιάννης Μυλωνάκης υποστήριξε πως είναι δικαίωμα του Δημάρχου να κάνει τις επιλογές του και να κριθεί στο τέλος τόσο ο ίδιος όσο και αυτές. Θετικά εκφράστηκε ως προς τα πρόσωπα των κ.κ. Παπασπύρου και Αντωνοπούλου ο Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) υπό την έννοια της δραστηριότητάς τους στα κοινά της πόλης συμπληρώνοντας πως θα ήθελε να ακούσει και τον πρώτο να τοποθετείται σχετικά.


Πράγματι ο κ. Παπασπύρος έλαβε το λόγο για να πει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σταθόπουλος αναφερόταν σε μια δημόσια συζήτηση που έλαβε χώρα πριν κάποια χρόνια και όπου όπως είπε, είχε ολόκληρη συνέχεια και ιστορικές αναφορές ως προς την παρουσία του Ντερτιλή στον Κύπρο πριν τη Δικτατορία.


Τελικά στην ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν 15 "ναι" έναντι 16 που ψήφισαν "όχι". Η διοίκηση θεωρεί ότι η ψηφοφορία δεν μπορεί να μπλοκάρει την απόφαση του δημάρχου ενώ η αντιπολίτευση εκτιμά πως μετά το αποτέλεσμα δεν υπάρχει νέο ΔΣ στο Νομικό Πρόσωπο.



Επισημάνσεις


- Η κίνηση του κ. Σταθόπουλου ήταν απρόσμενη. Του "έστειλαν" όπως είπε μια ανάρτηση από προσωπικό λογαριασμό τρίτου προσώπου ενώ κατονόμασε δημόσια συνδημότη μας ο οποίος δεν ήταν ενήμερος ως προς τη χρήση του περιεχομένου της συζήτησης. Ο κ. Παπασπύρος δεν πλήρωσε φυσικά την ιστορική αναφορά του κάπου κάπως κάποτε στο facebook αλλά ότι επί τόσα χρόνια δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του Βασίλη Ζορμπά.


- Γενικότερα ο πρώην Δήμαρχος είχε έναν εκνευρισμό οργιζόμενος χωρίς ουσιαστικό λόγο με την πρόεδρο επειδή του υπενθύμισε το χρόνο του. Θυμάται κανείς πόσες φορές διέκοπτε ο προκάτοχός της τους ομιλούντες για να κρίνει τις απόψεις τους ενώ ξεδιπλώνονταν; Η κ. Καψοκεφάλου προτίμησε να μη δώσει συνέχεια.


- Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Ζορμπάς δεν είχε άλλο πρόσωπο να αναλάβει τον ΠΑΟΔΑΠ από την ομάδα του. Σε περίπτωση που υπήρχε ευρύτερη συναίνεση, τότε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπήρχαν ίσως και άλλες επιλογές, όπως του Γιάννη Μυλωνάκη με το επιτυχές πέρασμα του από τον ΟΑΔΑΠ. Εν προκειμένω ο κ. Παπασπύρος ήταν μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου από το 2011. Ποιον άλλο διέθετε ο Δήμαρχος που να έχει γνώση των θεμάτων κι από την στιγμή κατά την οποία ο κ. Σάρκουλας δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στον Οργανισμό;


- Ο κ. Μυλωνάκης έχει δίκιο όταν λέει πως είναι δικαίωμα του Δημάρχου να κάνει τις επιλογές του και να κριθεί στο τέλος τόσο ο ίδιος όσο και αυτές. Άλλωστε σε περίπου δύο χρόνια θα χρειαστεί να ανανεωθούν οι διοικήσεις των τριών Νομικών Προσώπων και τότε θα υπάρχουν ικανά δείγματα γραφής.


- Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ένας από τους συνεπέστερους δημοτικούς συμβούλους όλα αυτά τα χρόνια, χθες σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση απουσίασε. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είχε διαφωνήσει με την στάση της παράταξής του στο θέμα του ΠΑΟΔΑΠ.


- Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση ο κ. Παπασπύρος ήταν ανάμεσα στους ασκούντες κριτική. Έχει λοιπόν την ευκαιρία να αποδείξει ότι αυτός μπορεί καλύτερα. Οι δημότες άλλωστε για αυτό θα τον αξιολογήσουν. Θα προσδώσει στον Οργανισμό μια ταυτότητα; Θα τον καταστήσει εξωστρεφή; Θα ενημερώνει εγκαίρως (αυτό αναγκαστικά από του χρόνου) για τις δράσεις του ΠΑΟΔΑΠ; Θα εμπλουτίσει τις δράσεις του; Έχει καινούριες ιδέες και φρέσκες προτάσεις; Θα επιλύει τα προβλήματα; Θα αναβαθμίσει το Νομικό Πρόσωπο; Το 15-16 αποτελεί σίγουρα μια πολιτική ήττα. Δεν είναι το ξεκίνημα που θα ήθελε κανείς, η δε ανάρτηση του κ. Παπασπύρου στο διαδίκτυο με το πέρας της διαδικασίας ήταν σε κατευναστική κατεύθυνση.


- Πέραν των άλλων έγινε πολύς καυγάς για το τίποτε όσον αφορά τις εκπροσωπήσεις των παρατάξεων στα ΔΣ των Νομικών Προσώπων. Όπως πολύ σωστά σχολίασε ο κ. Γκιζιώτης στην προηγούμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαν αρκετοί σύμβουλοι που δε μίλησαν ούτε μια φορά, καθώς επίσης μέλη ΔΣ των Νομικών Προσώπων τα οποία ως επί το πλείστον αντικαθιστούσαν οι αναπληρωματικοί.


- Ο κ. Οικονόμου φαίνεται πως έρχεται διαβασμένος στις συνεδριάσεις μελετώντας τα θέματα.


- Τέλος θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι εκλογές πέρασαν και πως οι επόμενες είναι σε τέσσερα χρόνια. Οι δημότες δεν αντέχουμε μια non stop φθοροποιό προεκλογική περίοδο. Χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες.

Νεότερη Παλαιότερη