Δύο απλές ερωτήσεις για τις επερχόμενες καθολικές ασφαλτοστρώσεις (σας ενδιαφέρει)

asfltostroseis_18Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής διαβάζουμε (εδώ) ότι ξεκίνησε το νέο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 12 χλμ. Διαβάζοντας όμως το δελτίο τύπου του Δήμου και ενθυμούμενοι τις ασφαλτοστρώσεις την άνοιξη του 2018 έχουμε να παρατηρήσουμε δύο σημεία:


Του Στρατή Μαζίδη


Το πρώτο είναι πως ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί κατά τους θερινούς μήνες εξ ολοκλήρου μάλλον θα το βρούμε μπροστά μας το Σεπτέμβριο μαζί με τα σχολεία που ανοίγουν και όλη τη γνωστή καθημερινή κίνηση η οποία επιστρέφει.


Το δεύτερο αφορά δρόμους οι οποίοι είχαν ασφαλτοστρωθεί είτε τμηματικά (Αιτωλίας) είτε με στοχευμένες ασφαλτοστρώσεις, κοινώς μπαλώματα (28ης Οκτωβρίου) την άνοιξη του 2018. Σημειώναμε τότε στο κείμενό μας "Στοχευμένη (λέμε τώρα) ασφαλτόστρωση στην 28ης Οκτωβρίου - Από που να το πιάσεις και που να το στρώσεις!" (αναλυτικά εδώ):


Τη Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν, υποτίθεται, ασφαλτοστρώσεις στην 28ης Οκτωβρίου στο τμήμα μεταξύ Γιαβάση - Θάνου Σιώκου. Λέμε "υποτίθεται" διότι επί της ουσίας επρόκειτο για μπαλώματα τα οποία δεν προσέφεραν απολύτως τίποτε. Το πως επιλέχθηκαν τα σημεία που ξύθηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν, δεν το γνωρίζουμε. Πιθανότατα στα πλαίσια εκτέλεσης της εργολαβίας, για να πούμε ότι κάναμε τη δουλειά. Κάποιος από το συνεργείο, που έτυχε να δω, πήγε με ένα σπρέι και μάρκαρε μάλλον κατά το δοκούν μη έχοντας κάποιο σχέδιο ή χαρτί με τα σημεία που έπρεπε να σημαδέψει. Όπως άλλωστε βλέπετε από τις φωτογραφίες υπάρχουν σημεία που θεωρητικά έπρεπε να επιδιορθωθούν αλλά παρέμειναν ως είχαν. Αυτό τους ζητήθηκε, αυτό έκαναν.


Όσον αφορά την Αιτωλίας, η οποία τότε ασφαλτοστρώθηκε κατά ένα μικρό τμήμα, σημειώναμε τις τρύπες που εμφανίστηκαν αμέσως μετά τα έργα στο κείμενό μας "Πρώτο Τουρνουά Γκολφ στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής - Κι αν δε βρεις την τρύπα, θα σε πετύχει αυτή!" (δείτε φωτογραφίες εδώ).


Ποιος ο λόγος να μη γίνει σωστά η Αιτωλίας από τότε; Πότε θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και ο δρόμος εξυπηρετεί το 6ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο; Διότι τότε έγιναν μεσούσης της σχολικής χρονιάς ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους γονείς.


Πόσο μας στοίχισαν τότε τα πρόχειρα μπαλώματα της 28ης Οκτωβρίου που δεν έγιναν με κανένα σοβαρό κριτήριο; Κι αφού επρόκειτο να ασφαλτοστρωθεί καθολικά, σε τι εξυπηρέτησαν;


Αυτά τα δύο σημεία δυστυχώς φανερώνουν πως δεν υπάρχει προγραμματισμός, τόσο όσον αφορά τη χρονική τοποθέτηση των έργων για τη λιγότερη δυνατή όχληση, όσο και ως ευρύτερο σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη