ΠΑΟΔΑΠ – ένα απίστευτο «Αλαλούμ»: Στον αέρα τα πάντα για το Κλειστό Κοντοπεύκου και το γήπεδο "Σταύρος Κώτσης"

gipeda


Αυτό που θα αποκαλύψουμε στις γραμμές που ακολουθούν, είναι βέβαιο ότι φαντάζει απίστευτο. Είναι όμως αληθινό και θα παραθέσουμε τα αντίστοιχα δημόσια έγγραφα που αποκαλύπτουν μια «αλαλούμ» πραγματικότητα ως προς τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής και των Νομικών Προσώπων, καθώς επίσης των πολιτικών προϊσταμένων τους.


Του Στρατή Μαζίδη


Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, δηλαδή από το αποτέλεσμα. Εν ολίγοις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια και όποιο καθεστώς ισχύει σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κοντοπεύκου καθώς επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πάρκου “Σταύρος Κώτσης” είναι απλά στον αέρα, μπορούν να προσβληθούν όλες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αν δεν έχει παρέλθει η προθεσμία) και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι μπορεί να ξημερώσει όταν επικρατεί μια κατάσταση εκτός νομιμότητας.


Το Κλειστό Γυμναστήριο του Κοντοπεύκου και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του πάρκου “Σταύρος Κώτσης” ανήκουν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και όχι στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΠ). Ως εκ τούτου το 2012 η τότε Δημοτική Αρχή παραχώρησε για πέντε χρόνια δωρεάν τη χρήση των υποδομών αυτών στον ΠΑΟΔΑΠ με την απόφαση 145/23-5-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Β4ΛΡΩ6Υ-ΩΒ6)


xoroi-1


Όλη την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%9B%CE%A1%CE%A96%CE%A5-%CE%A9%CE%926?inline=true)


Η λογική λέει ότι οδεύοντας προς την εκπνοή της πενταετίας θα ανανεωνόταν η παραχώρηση της δωρεάν χρήσης των χώρων προς τον ΠΑΟΔΑΠ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη!


Απεναντίας αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο ΠΑΟΔΑΠ διαχειρίζεται τους παραπάνω αθλητικούς χώρους χωρίς νόμιμη παραχώρηση από τον ιδιοκτήτη τους!


Τους οποίους, ενώ του είχαν παραχωρηθεί δωρεάν, επεδίωξε να «υπενοικιάσει» στα αθλητικά σωματεία έναντι «αντιτίμου» είτε είχε τη διαχείρισή τους (μέχρι τον Μάϊο του 2017), είτε όχι.


Έτσι - με τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πλέον να έχουν επιστρέψει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ως προς τη διαχείρισή τους - ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ στις 14-09-2017 εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο (απόφαση 170/2017) κι αποφασίζει (ΑΔΑ: ΨΕΑΩΟΛΘΒ-Φ25 - Όλη την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%95%CE%91%CE%A9%CE%9F%CE%9B%CE%98%CE%92-%CE%A625?inline=true) την επιβολή αντιτίμου!


xoroi-3


Το ίδιο επαναλαμβάνει και την επόμενη χρονιά!


xoroi-2


Όπου εδώ θα συμβεί το εξής παράδοξο. Ενώ ο πρόεδρος, όπως φαίνεται ανωτέρω, εισηγείται την επιβολή αντιτίμου τελικά (όπως προκύπτει από την απόφαση 179/2018 που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: ΨΟ6ΥΟΛΘΒ-ΜΣΩ - Όλη την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F6%CE%A5%CE%9F%CE%9B%CE%98%CE%92-%CE%9C%CE%A3%CE%A9?inline=true) και ο ίδιος καταψήφισε την εισήγησή του, έτσι ώστε τελικώς οι χώροι να παραχωρηθούν δωρεάν στα αθλητικά σωματεία, μολονότι ο ΠΑΟΔΑΠ έχει απωλέσει τη διαχείριση τους ήδη από τις 23-5-2017!


xoroi-4


Στην αναρτηθείσα απόφαση δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση αυτής της παραδοξότητας, δηλαδή της καταψήφισης της εισήγησης ως προς το αντίτιμο ακόμη και από τον εισηγητή.


Το εκτός νόμου καθεστώς της τελευταίας διετίας για τις δύο προαναφερθείσες αθλητικές εγκαταστάσεις παραδέχεται και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 383/2018 στις 4-9-2018 (ΑΔΑ: 649ΧΩ6Υ-ΧΟ0 - Όλη την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ https://diavgeia.gov.gr/doc/649%CE%A7%CE%A96%CE%A5-%CE%A7%CE%9F0?inline=true) που αφορά στην κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.


xoroi-5


xoroi-6


Και πλέον τίθενται ορισμένα ερωτήματα κοινής λογικής για την εκτός λογικής πραγματικότητα:


● Τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε όσον αφορά τις αποφάσεις για το Κλειστό στο Κοντόπευκο και το Σταύρος Κώτσης οι οποίες είναι όλες στον αέρα από τα τέλη Μαΐου του 2017 μέχρι σήμερα;


● Οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο στο Δήμο Αγίας Παρασκευής όσο και ιδίως στον ΠΑΟΔΑΠ, ενημέρωσαν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους εγκαίρως πχ στις αρχές του 2017 ότι πλησίαζε το πλήρωμα του χρόνου για την εκπνοή της πενταετούς παραχώρησης;


● Αν ναι, πώς τεκμαίρεται αυτό και τι έκαναν οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, όπως ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ;


● Ειδικά στην τελευταία απόφαση που παραθέτουμε, όσοι συνέταξαν το έγγραφο που ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προσέχουν τι γράφουν ή όχι όταν αναφέρεται στην παρένθεση ξεκάθαρα το διάστημα της παραχώρησης;


● Τι ισχύει με τα μισθώματα που ζήτησε ο ΠΑΟΔΑΠ του 2017; Υπάρχει ακυρωτική απόφαση; Με ποιο καθεστώς νομιμότητας ζητήθηκε «αντίτιμο»; Πώς εισπράχθηκε ή πώς θα εισπραχθεί;


● Για ποιο λόγο ενώ είναι ενήμεροι στο Δημαρχείο για αυτή την πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση τουλάχιστον από τα τέλη του 2018, η Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου δε φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραχώρηση των χώρων;


● Ομοίως δεν είναι στον αέρα και οι παραχωρήσεις των χώρων αυτών στα όποια σωματεία; Μπορεί ή δεν μπορεί ο καθένας να πάρει την παρέα του, να ανεμίσει τα αποδεικτικά έγγραφα και απαιτήσει την αποχώρηση των σωματείων από τις ώρες που τους παραχώρησε ο ΠΑΟΔΑΠ με μη σύννομες διαδικασίες αφού δεν έχει τη διαχείριση των δύο συγκεκριμένων χώρων εδώ και σχεδόν δύο χρόνια;


Συμπέρασμα δε θα παραθέσουμε. Φανταζόμαστε πως ο καθένας αξιολογεί τα παραπάνω καθώς πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση και έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά του.


.

Συνεχίζεται...

Νεότερη Παλαιότερη