Δείγματα επικίνδυνης αντίληψης όσον αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής

yellow


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της παράταξης "Νίκη των Πολιτών". Επισημάνθηκε από αρκετό κόσμο στο διαδίκτυο πως ο Δήμαρχος, κ. Σταθόπουλος χρησιμοποίησε εξοπλισμό αλλά και εργαζόμενο του δήμου Αγίας Παρασκευής για τις ανάγκες της εκδήλωσης.


Του Στρατή Μαζίδη


Πράγματι στις σχετικές φωτογραφίες βλέπουμε ότι έγινε χρήση των καρεκλών του θερινού δημοτικού κινηματογράφου. Ωστόσο θα διαφωνήσω με όσους κατηγορούν τον κ. Σταθόπουλο για αυτό. Δεν είναι μεμπτό που ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε τις καρέκλες. Το μεμπτό είναι πως φαίνεται να το έπραξε δίχως να καταθέσει αντίστοιχο γραπτό αίτημα προς τον ΠΑΟΔΑΠ καθώς στη Διαύγεια δεν υπάρχει σχετική απόφαση παραχώρησης κατόπιν έγγραφου αιτήματος της παράταξης. Το πρόβλημα δηλαδή είναι η νοοτροπία ιδιοκτησίας πάνω στη δημοτική περιουσία και η λογική του κάνω ό,τι θέλω, όπως θέλω. Φυσικά το πλέον σωστό θα ήταν η παράταξη να αποφύγει να χρησιμοποιήσει δωρεάν τις υποδομές του ΠΑΟΔΑΠ, αλλά να εκμισθώσει ό,τι της χρειάζεται από κάποιον ιδιώτη.


Όσον αφορά την παρουσία υπαλλήλου του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, δεν ήταν σωστή. Εμπίμπτει κι αυτό στη νοοτροπία αντίληψης του δήμου ως ιδιοκτησία. Ακόμη κι αν ο εν λόγω μουσικός προσεφέρθη οικειοθελώς (όπως έλεγαν σε άλλες εποχές) όφειλε ο κ. Σταθόπουλος να αναζητήσει συμπολίτες μας επαγγελματίες μουσικούς που έχουν ανάγκη μια αμοιβή στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε και όχι να χρησιμοποιήσει έναν άνθρωπο που μισθοδοτείται από το δήμο. Ο ίδιος κάποτε συνήθιζε να καταγγέλλει αντίστοιχα φαινόμενα, όταν άλλοι αιρετοί χρησιμοποιούσαν και αυτοί δημοτικούς υπαλλήλους για προσωπικούς τους σκοπούς.


Σε κάθε περίπτωση, είναι άλλο πράγμα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με τις δομές και τις υπηρεσίες του, και διαφορετικό οι τοπικές παρατάξεις ή πολιτική σταδιοδρομία του καθενός. Ο Δήμαρχος με 16 χρόνια παρουσίας στην αντιπολίτευση, όφειλε να τα ξεχωρίζει αυτά.


Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σταθόπουλος εξελέγη με εντολή να αλλάξει την Αγία Παρασκευή. Έχω την αίσθηση ότι οι δημότες δε φανταζόντουσαν έτσι ακριβώς την αλλαγή.


 

 
Νεότερη Παλαιότερη