Διαφορετικά κάλαντα έψαλαν σήμερα Μυλωνάκης και Κρητικίδης στο Γιάννη Σταθόπουλο

mylonakis_kritikidis

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και όπως είχαμε προβλέψει, κανένα προσχέδιο προϋπολογισμού δεν έχει αποσταλεί ακόμη στα e-mails των δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο υποτίθεται ότι σήμερα το μεσημέρι θα γινόταν ευρύτερη σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για να συζητηθεί ο προϋπολογισμός.


Του Στρατή Μαζίδη


Πάρα ταύτα η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Πρώτος τα...έψαλε ο Κώστας Κρητικίδης (Συμμαχία Ευθύνης) ο οποίος στη αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όταν ήρθε η στιγμή της έγκρισης του προϋπολογισμού σημειώνοντας πως δεν μπορεί να συζητήσει κάτι το οποίο έβλεπε εκείνη την ώρα για πρώτη φορά μπροστά του.


Στη συνέχεια ήταν σειρά του Γιάννη Μυλωνάκη (Αλλάζουμε) να τα ψάλλει για δεύτερη φορά (ανακοίνωση) σχετικά με τον προϋπολογισμό καταγγέλλοντας τον προσχηματικό χαρακτήρα του μεσημεριανού καλέσματος του κ. Σταθόπουλου. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Μυλωνάκη για να πληροφορηθώ αν υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικά με τη σύσκεψη μου απήντησε ότι την υποτιθέμενη ώρα της σύσκεψης, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ ακολουθούσε τη Φιλαρμονική του Δήμου στην Αγίου Ιωάννου.


Τουλάχιστον μάθαμε ότι υπάρχει κάτι που παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή ως προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο μάλλον σήμερα ολοκληρώθηκε καθώς σύμφωνα με τον κ. Κρητικίδη με τον οποίο επικοινώνησα, τους παραδόθηκε κάποια στιγμή και μετά από αρκετή ώρα της συνεδρίασης.


Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;


Σα να χτίζουμε ένα σπίτι από Δευτέρα, να έχουμε Τρίτη αλλά να μην έχουν δει τα σχέδια ούτε ο μηχανικός, ούτε ο εργολάβος, ούτε οι τεχνίτες, ούτε η Πολεοδομία που πρέπει να εκδώσει την άδεια.


Το παράδοξο είναι ότι εκτός του κ. Μυλωνάκη, ουδείς ασκεί κριτική σε αυτήν την πρωτοφανή προχειρότητα. Να υποθέσουμε ότι κάποιοι θα βάλουν πάλι πλάτη στον κ. Σταθόπουλο είτε δια της ψήφου τους είτε μη έχοντας παρούσα όλη την ομάδα (παράταξη Ζορμπά); Το πιθανότερο. Ποιος ο λόγος όμως τότε να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών; Καλύτερα να ψηφίσει κανείς απευθείας τον κ. Σταθόπουλο παρά τα στηρίγματά του.

Νεότερη Παλαιότερη