Δυστυχώς δεν ξέραμε ότι και φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι στις 25 Δεκεμβρίου

[caption id="attachment_74824" align="aligncenter" width="500"]december-25-1068169_960_720 teresabearcfp / pixabay[/caption]

Άλλη μια χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκίνησε. Σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας έχει ήδη προ πολλού γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Π.χ. στη Δράμα εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν κυκλοφορήσει τα έντυπα με το πρόγραμμα και τις δράσεις της Ονειρούπολης. Στα Τρίκαλα το ίδιο. Το Περιστέρι φέτος με την Πόλη των Αστέρων έθεσε στόχο σύμφωνα με το Δήμαρχό του να ξεπεράσει τα ρεκόρ προσέλευσης των περασμένων ετών.


Του Στρατή Μαζίδη


Σίγουρα ο κατάλογος των πόλεων είναι μεγάλος. Σε αυτόν όμως δε συμπεριλαμβάνεται η Αγία Παρασκευή. Έντυπο με τις εκδηλώσεις δεν υπάρχει. Πρόγραμμα ομοίως. Αποσπασματικές αναρτησούλες δεξιά κι αριστερά. Κινούμαστε στη μετριότητα και μας αρέσει. Βλέπετε τόσο η Ονειρούπολη, όσο και η Πόλη των Αστέρων δεν υπήρχαν από καταβολής κόσμου. Κάποιοι τις οραματίστηκαν, τις σχεδίασαν, τις οργάνωσαν, τις υλοποίησαν, επένδυσαν σε αυτές χρόνο-κόπο-χρήμα και τώρα η Δράμα με το Περιστέρι βγάζουν κέρδος. Εμείς θα πρέπει να αρκεστούμε σε κάποιες πτωχές δράσεις με την αναγκαστική συμμετοχή των γνωστών φορέων της πόλης, σε κάτι ξύλινες καλύβες στην πλατεία μαζί με ορισμένα πανάκριβα παιχνίδια.


Για άλλη μια χρονιά απουσιάζει ο επαγγελματισμός, το κάτι διαφορετικό, η πινελιά του ότι εφεξής θέλουμε και θα πετύχουμε.


Βέβαια είμαστε και άτυχοι. Στις άλλες πόλεις γνωρίζουν εγκαίρως πως τα Χριστούγεννα είναι στις 25 Δεκεμβρίου. Εμείς χρόνια τώρα δεν το μαθαίνουμε νωρίς. Για αυτό άλλοτε φέρνουμε "επιχειρηματίες" οι οποίοι θα πληρώσουν το Δήμο με...λάδι όπως επί Ζορμπά (που ουδέποτε το έφεραν) κι άλλοτε "επιχειρηματίες" που ζητούν να τους πληρώσουμε τα σπασμένα γιατί δε δούλεψαν με τα πανάκριβα παιχνίδια τους όπως πέρυσι με τον Σταθόπουλο καταλαμβάνοντας περισσότερο την πλατεία Αγίας Παρασκευής.


Μη γνωρίζοντας λοιπόν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πότε πέφτουν τα Χριστούγεννα έκανε τον πρώτο διαγωνισμό μόλις στις...12 Νοεμβρίου 2018. Εν συνεχεία αδιαφορώντας για το νόμο δεν επανέλαβε τη δημοπρασία αλλά έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας για πολλοστή φορά συνενόχους στην προχειρότητα και τον κίνδυνο όταν κινείσαι εκτός νομιμότητας.


Μήνυμα προς την επόμενη δημοτική αρχή: Το 2019 τα Χριστούγεννα θα είναι στις 25 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Έχετε περισσότερες από 385 ημέρες να οραματιστείτε κάτι αξιόλογο και να βάλετε μπρος.

Νεότερη Παλαιότερη