Έγινε δημοσκόπηση και τρέχει (υποτίθεται) άλλη μία! So what?

[caption id="attachment_73854" align="aligncenter" width="500"]phone-2926081_960_720 flockine / pixabay[/caption]

Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με δημοσκόπηση που φέρεται να έλαβε χώρα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στις αρχές του περασμένου μήνα. Υποψήφιοι και μη, προσπαθούν να ανακαλύψουν τα ευρήματά της. Προσωπικά με έχουν ρωτήσει αρκετοί αν ξέρω κάτι ως προς το αποτέλεσμα. Δε γνωρίζω απολύτως τίποτε και ουσιαστικά δε με ενδιαφέρει κιόλας. Αλλά και να γνώριζα, δε θα το αποκάλυπτα.


Του Στρατή Μαζίδη


Και αυτό για έναν προφανή λόγο. Το θεωρώ ανέντιμο αυτήν την στιγμή. Μια δημοσκόπηση δεν είναι παίξε-γέλασε. Χρειάζεται χρόνο, απασχολείται κόσμος και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτός λοιπόν που την παραγγέλνει, καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Κάνει μια έρευνα αγοράς, επιλέγει μια εταιρεία, της λέει τι ζητά και τι επιθυμεί να βολιδοσκοπήσει.


Είναι τουλάχιστον unfair να προσπαθούν κάποιοι να υποκλέψουν πληροφορίες. Αν κανείς θέλει να μάθει που πατά και βρίσκεται, ας πραγματοποιήσει κι αυτός μια έρευνα στα πεδία που τον απασχολούν. Όπως unfair, για να μη μεταχειριστούμε βαρύτερο όρο, είναι κάποιοι όψιμοι σωτήρες με ύφος 1000 καρδιναλίων στα τοπικά να διαδίδουν τάχα μέρος του αποτέλεσματός της, το οποίο όλως τυχαίως είναι εκείνο που τους εξυπηρετεί.


Επίσης επί του παρόντος υποτίθεται ότι τρέχει ακόμη μια δημοσκόπηση. Λέμε υποτίθεται διότι άτομα τα οποία επικοινώνησαν μαζί μου με ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος που τους κάλεσε δεν τους είπε ούτε την εταιρεία την οποία εκπροσωπεί, ούτε όλα όσα ο νόμος ορίζει σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το ζήτημα, ο τηλεφωνητής οφείλει να πει τα εξής:


45395866_249188189080909_7235468908054970368_n

Η τρέχουσα, ας την πούμε "δημοσκόπηση" αν ψυχανεμιζόμαστε σωστά από ένα συγκεκριμένο ερώτημα, φαίνεται να έχει διαφορετική στόχευση. Αποσκοπεί στο να συσπειρώσει ένα Α κόσμο γύρο από έναν οριοθετημένο εύκολο στόχο.


Εν κατακλείδι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείται κανείς αυτήν την ώρα με μετρήσεις. Το αν πραγματικά πραγματοποιήθηκαν ή τρέχουν αυτό το διάστημα, δεν αποκλείεται να φανεί στο προσεχές διάστημα μέσα από πιθανές τοπικές σημαντικές εξελίξεις. Εκεί θα μπορέσουμε, ίσως, να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Νεότερη Παλαιότερη