Η "νέα" μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής του Σωτήρη χάρη στο Βασίλη και τον Κώστα

[caption id="attachment_72707" align="aligncenter" width="620"]ksypna-vasili Σκηνή από την ταινία "Ξύπνα Βασίλη"[/caption]

Το μεγαλύτερο διάστημα της δημαρχιακής θητείας του Βασίλη Γιαννακόπουλου (2007-2010) υπήρχε διάσταση με τον τότε δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης, Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Για τις αιτίες του χάσματος έχουν ακουστεί αρκετά και από τις δύο πλευρές. Ο τότε Δήμαρχος αναζητούσε επίμονα τρόπο να απαλλαγεί από τον κ. Παπαμιχαήλ με ομόφωνη απόφαση της δημοτικής του ομάδας. Το πέτυχε τελικά το 2010 κι ενδεχομένως το πλήρωσε στις εκλογές της ίδιας χρονιάς.

Του Στρατή Μαζίδη

Ξανασυναντήθηκαν στα δημοτικά έδρανα κατά την τρέχουσα θητεία με την επάνοδο του κ. Παμαμιχαήλ στο συμβούλιο. Ο δημοτικός σύμβουλος σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για "νέα μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου" σχετικά με την ψήφιση του θέματος για τη λήψη δανείου για το Ο.Τ. 119 ή αλλιώς το ιδρυθέν 12ο Δημοτικό Σχολείο με σκοπό να ανεγερθεί εκεί (κάποια στιγμή στο μέλλον) που ήταν τα εκπαιδευτήρια Μακρή. Τώρα το ποια ήταν η προηγούμενη μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, μόνο ο δημοτικός σύμβουλος το γνωρίζει όπως και το γιατί παρουσιάζει ως τέτοια την ψήφιση λήψης ενός δανείου.

Επιτυχία είναι να διεκδικήσεις και να φέρεις κάτι στην πόλη, να επιτύχεις μια μεγάλη διάκριση, να ολοκληρώσεις και να παραδώσεις ένα σπουδαίο έτοιμο έργο στους δημότες. Αυτό είναι επιτυχία που αφορά εμάς τους δημότες.

Εκτός αν εννοεί με τον όρο επιτυχία ότι άνθρωποι οι οποίοι εξαπέλυαν μύδρους κατά τη συζήτηση του θέματος, τελικά προς έκπληξη όλων το υπερψήφισαν. Μιλούσαν για 2ο μνημόνιο Σταθόπουλου και φρόντισαν οι ίδιοι (Γιαννακόπουλος, Κρητικίδης, Ζορμπάς) να μας το φορέσει. Το πρώτο ήταν η αγορά της Βίλας Ιόλα με την επιλεχθείσα στρατηγική την οποία κατακεραύνωσαν επί 4 ώρεςαλλά τελικά υπερψήφισαν οι Γιαννακόπουλος-Κρητικίδης, ενώ η παράταξη Ζορμπά δεν ήταν σύμπασα στη συνεδρίαση για το αποτρέψει.


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν αντέχουν (;) τον κ. Παπαμιχαήλ, άσχετα αν κάνουν ότι μπορούν για να τον βοηθήσουν. Ας θυμηθούμε τι συνέβη πέρυσι το Δεκέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το κείμενό μας "Η ψήφιση Προϋπολογισμού-Τεχνικού Προγράμματος με 14 ψήφους, η Ελισάβετ, οι απόντες, οι σπόντες, οι άγκυρες και ο...Καμμένος":


Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε την απομάκρυνση του...Καμμένου του κ. Σταθόπουλου κι αφήνοντας ανοικτά όλα τα περιθώρια μετά συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή κάνοντας αναφορές στην πιθανή απλή αναλογική των επόμενων εκλογών. Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά πιο προσεκτικά και ο...νέος του συγγενής όπως αυτοπροσδιορίστηκε χθες.  Ο κ. Γιαννακόπουλος προφανώς αισθάνεται πίεση και για αυτό τόσο χθες όσο και στη συνεστίασή του αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, από την αυτόνομη κάθοδο έως τη συνεργασία προς τα δεξιά ή αριστερά. Τώρα τι εικόνα δίνει προς τα έξω, είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως το γάντι το σήκωσε δημοτικός σύμβουλος ρωτώντας το αυτονόητο έχοντας ακούσει την τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου με τον κ. Γιαννακόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Σταθόπουλο. Ωστόσο υπάρχει και το βίντεο όπου στο 30:59 αναφέρει ότι:


Ξεφορτωθείτε τον Καμμένο [...] και θα μπορείτε να τραβήξετε εμάς ή κάποιους άλλους [...] και να μας έχετε και μας εν δυνάμει συνεργαζόμενους [...]  πιθανόν η απλή αναλογική να διαμορφώσει άλλου τύπου συνειδήσεις και πιθανόν κάποιοι να έχουν δίκιο που λένε ας συνεργαστούν 2-3 παρατάξεις και να πάμε καλύτερα βάζοντας έναν στόχο, ένα πρόγραμμα, μια ενοποίηση



Επίσης υπάρχει και δικαστική διαμάχη ανάμεσά τους για την οποία έχει γίνει αναφορά αρκετές φορές και σε έντονο τόνο στις συνεδριάσεις.


Είναι πάντως οξύμωρο να διώχνεις έναν άνθρωπο που είχες από κάτω σου ιεραρχικά, να χάνεις το δήμο (και για αυτό) αλλά τελικά αρκετά χρόνια αργότερα να λειτουργείς ως υποστήλωμα της παράταξης που βρίσκεται και ουσιαστικά συνίδρυσε μαζί με το Γιάννη Σταθόπουλο και τον Αντώνη Σιδέρη. Διότι για να μπορεί ο κ. Παπαμιχαήλ να δημοσιεύει πανηγυρικές αναρτήσεις περί "επιτυχιών" το τελευταίο διάστημα, σε αυτό έχουν ουσιαστική συμβολή οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης. Αν μάλιστα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ο κ. Παπαμιχαήλ τυχόν αναρριχηθεί ακόμη υψηλότερα μέσα στη Νίκη την οποία συνίδρυσε, οι κ.κ. Γιαννακόπουλος - Κρητικίδης θα έχουν συνδράμει καθοριστικά και σε αυτό. Υπάρχει βέβαια μια περίπτωση να θεωρούν ότι ο κ. Σταθόπουλος θα θυσίαζε το στέλεχός του για χάρη τους, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει σταματήσει να τον στηρίζει σε κάθε αφορμή.


Για αυτό στη ζωή πρέπει να μπορείς να αναγνωρίζεις ορισμένα πράγματα και ιδίως, όταν δεν είσαι τυχαίο πρόσωπο, να προστατεύεις την υστεροφημία σου για να μη βρεθείς κάποια στιγμή από Δήμαρχος, κλητήρας.

Νεότερη Παλαιότερη