Οι Δημότες έδειξαν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τον αθλητισμό στην πόλη - Τι άλλο εύρημα είδαμε στην εκδήλωση των "Αλλάζουμε"

allazoume-1Μετά από σχεδόν 20 ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη για την ομάδα ενεργών πολιτών "Αλλάζουμε" αλλά και για το Δήμο Αγίας Παρασκευής έρευνα για τον αθλητισμό με την παρουσίαση χθες το βράδυ στο 3ο Γυμνάσιο στο Κοντόπευκο των ευρημάτων της έρευνας αλλά και των προτάσεων όπως προέκυψαν μετά τις εργασίες των τεσσάρων θεματικών εργαστηρίων το περασμένο Σάββατο.

Του Στρατή Μαζίδη

Η έρευνα δε μας έδειξε κάτι που δε γνωρίζαμε σε μια πόλη δίχως υποδομές και με μεγάλες ελλείψεις. Ωστόσο η χρησιμότητά της εντοπίζεται στο ότι κατέγραψε από που όλοι εκτιμούσαμε αλλά και το εύρος του αρνητικού βαθμού που βάζουν οι κάτοικοι της πόλης για την κατάσταση στον αθλητισμό. Αυτό που προέκυψε χθες είναι πως ο κόσμος α. δεν είναι ευχαριστημένος από τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και την κατάστασή τους και β. δεν ενημερώνεται για τα προγράμματα του αθλητισμού τα οποία εκκινούν με μεγάλη καθυστέρηση.

Επιπροσθέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένας ολοκληρωμένος σκελετός ενός συνολικού σχεδίου στον αθλητισμό για όλη την πόλη και όχι αποσπασματικές ξεκομμένες προτάσεις.

Η όλη προσπάθεια ήταν σωστά οργανωμένη και φάνηκε ότι είχε προηγηθεί αρκετή δουλειά σε όλα τα επίπεδα με τον απαραίτητο επαγγελματισμό, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης κατά βάση στο χρονικό άπλωμα.

Τι άλλο είδαμε στην εκδήλωση των Αλλάζουμε

- Επειδή επί της ουσίας μιλάμε μια νέα πολιτική κίνηση, έδωσαν το "παρών" αρχηγοί παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος που έκανε ένα σύντομο πέρασμα, για να αφουγκραστούν την κατάσταση

- Σημειώνουμε την παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Χατζηανδρέου, που γνωρίζουμε ότι έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα

- Στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης των "Αλλάζουμε" και ο ιατρός κ. Μπαλτόπουλος, πατέρας του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που ήταν επίσης παρών) με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει

- Παρούσα και η τ. δημοτική σύμβουλος κι αντιδήμαρχος, Ελένη Δάβαρη που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πάλαι ποτέ διάδοχό της στον τότε ΟΑΔΑΠ, Γιάννη Μυλωνάκη

Παρόντες επίσης ο νέος πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, Γιάννης Καραγιαννάκης και ο αντιπρόδρος Παναγιώτης Ξενάκης

- Σημειώνουμε την απουσία του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ. Η έρευνα των "Αλλάζουμε" αφορούσε σε σημαντική έκταση ζητήματα του Οργανισμού ενώ στο ένα από τα τέσσερα θεματικά εργαστήρια μετείχε ενεργά ο κ. Κανιώρης

- Οι "Αλλάζουμε" δείχνουν επί του παρόντος να είναι οι μόνοι που έχουν μια ομάδα εκτενή, με διάθεση να τρέξει, να κάνει διαφορετικά πράγματα και να παρουσιάσει αποτέλεσμα. Σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι σε κουρασμένους, κουράσαντες κι απερχόμενους.

- Ο Βασίλης Κάκκος είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Αγία Παρασκευή στον αθλητισμό λόγω της μεγάλης του εμπειρίας από το ΟΑΚΑ.

- Ο Γιάννης Μυλωνάκης και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έβαλαν ένα δύσκολο και κουραστικό στοίχημα λόγω της απαιτούμενης δουλειάς. Στο τέλος της ημέρας μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστήμενοι (και κάποιοι άλλοι προβληματισμένοι).

 
Νεότερη Παλαιότερη