Ανατροπή του status quo στο Δημοτικό Συμβούλιο - Σηματοδοτούνται μεγάλες αλλαγές

[caption id="attachment_67822" align="aligncenter" width="500"]the-nature-is-stronger-695013_960_720 bella67 - pixabay[/caption]

Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) με το διαχωρισμό της υπηρεσίας περιβάλλοντος από την καθαριότητα έρχονται να φανερώσουν ότι ήδη συντελούνται μεγάλες αλλάγες στα τοπικά πράγματα και να επιβεβαιώσουν τα όσα γράφαμε στις 28/12/2017 στο άρθρο μας με τίτλο: "Τέλος εποχής; Σημαντικές πολιτικές εξελίξεις κι ανακατατάξεις στο Δήμο Αγίας Παρασκευής" (διαβάστε εδώ).


Του Στρατή Μαζίδη


Αυτό που κατέστη πλέον ευδιάκριτο σε όλους είναι η ανατροπή του status quo στο Δημοτικό Συμβούλιο και των πολιτικών συσχετισμών. Λέμε "πλέον" διότι ορισμένα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά εδώ και αρκετούς μήνες. Ήταν φανερό ότι οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (μετρά μέχρι στιγμής δύο ανεξαρτητοποιήσεις) που σπάνια είχε σύσσωμη τη δημοτική ομάδα στις συνεδριάσεις και η όποια σποραδική παρουσία της ελάσσονος αντιπολίτευσης (έχουν απομείνει δύο άτομα) θα γεννούσαν την ανάγκη να προκύψει κάτι διαφορετικό ώστε να καλυφθεί το αντιπολιτευτικό κενό, το οποίο είναι φανερό σχεδόν από την αρχή της θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής.


Αυτό το κενό καλύπτεται πλέον από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι για την ώρα είναι 7.  Με άλλα λόγια, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αποτελούν πλέον τη μείζονα αντιπολίτευση στην πράξη. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει ή να σταματήσει απολύτως τίποτε. Ήδη οι δημοτικοί σύμβουλοι Μυλωνάκης, Λογοθέτης, Ρεμπούτσικα και Πετσατώδη έχουν προχωρήσει σε μια εκδήλωση και δύο κοινές σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης είδαμε κοινή δήλωση των Μυλωνάκη, Τσιαμπά, Χατζηανδρέου (νέος στο κλαμπ των ανεξαρτήτων) και Λογοθέτη για το θέμα του Ο.Ε.Υ. προσδιορίζοντας την αντιπολίτευση όπως θα έπρεπε να είναι. Το γεγονός ότι άσκησαν κριτική στο χρόνο που τους αναλογούσε επί της διαδικασίας και των πρακτικών της Δημοτικής Αρχής, δε σημαίνει πως πρέπει να καταψηφίσουν κάτι που είναι προς όφελος του Δήμου.


Αυτά τα σημεία πάντως μαρτυρούν ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα - τουλάχιστον - στους έξι εκ των επτά ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων.


Η εξέλιξη αυτή έχει ξαφνιάσει αρκετό κόσμο στα δημοτικά έδρανα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοτικός σύμβουλος και πρώην (όχι τέως) δήμαρχος  (που όχι πολύ παλιά χάριζε ευρείες συναινέσεις στον κ. Σταθόπουλο) προσπαθούσε χθες να συντονίσει μια καταψήφιση του θέματος αλλά εξεπλάγη όταν είδε ότι οι ανεξάρτητοι μάλλον χαράσσουν μια ανεξάρτητη ρότα και πως πλέον ορισμένοι πολιτικοί πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών βλέπουν ότι χάνουν και εκείνη τη δύναμη που θεωρούσαν πως τους είχε απομείνει για να ελέγχουν τα πράγματα. Διαπιστώνουν δηλαδή ότι οι εξελίξεις τους ξεπερνούν.


Αυτή η ανατροπή που δημιουργεί μια νέα de facto αξιωματική αντιπολίτευση ενδέχεται να ενισχυθεί έτι περισσότερο. Υπάρχουν ακόμη φυγόκεντρες τάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ, έχει ενδιαφέρον το πως θα σταθεί η Δημοτική Αρχή απέναντί της, καθώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό η λειτουργία του κορυφαίου οργάνου διοίκησης της πόλης εξαρτάται πια από αυτή.


Εν κατακλείδι δημιουργείται η αίσθηση πως είμαστε στη φάση του βουητού λίγο πριν τη σεισμική δόνηση.


 
Νεότερη Παλαιότερη