Τετάρτη 7/2: Προβολή ταινίας "September" της Πένυς Παναγιωτοπούλου από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

september

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΙΝΗΜ/ΦΟ : ΠΕΝΝΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στα πλαίσια του αφιερώματος “Γυναίκες δημιουργοί στον ελληνικό κινηματογράφο-3 γενιές”, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία της Πένυς Παναγιωτοπούλου “September” την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 8μμ στο Πέτρινο κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ.Κώτσης”, Σπάρτη 1, Αγία Παρασκευή.

Σύνοψη: Η Αννα, με αφορμή τον θάνατο του σκύλου της, αναζητά καταφύγιο στη ζωή της γειτονικής οικογένειας. Σχέσεις αποδοχής αλλά και απόρριψης σηματοδοτούν την διεκδίκηση της προσωπικής ευτυχίας σε αυτή την ιστορία ανθρώπινης μοναξιάς κι αποξένωσης στη σύγχρονη πόλη, που θα οδηγήσει στην αυτογνωσία και την συναισθηματική ωρίμανση.
ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ (2)
Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο και παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό στο 19ο Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Πρωταγωνιστούν οι: Κόρα Καρβούνη (Α’ βραβείο Γυν.Ερμηνείας), Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής, Χρήστος Στέργιογλου, Αναστάσιος Τζερτζεμέλης, Ειρήνη Κολλιάκου.

Το σενάριο συνυπογράφουν: η Κάλλια Παπαδάκη και η Πέννυ Παναγιωτοπούλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής.

Η σκηνοθέτρια Πένυ Παναγιωτοπούλου και η σεναριογράφος/λογοτέχνης Κάλλια Παπαδάκη θα είναι παρούσες στην προβολή και θα συζητήσουν με το κοινό.

Είσοδος με προαιρετική εισφορά.

ΠΕΝΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Νεότερη Παλαιότερη