Ανεξαρτητοποίησης Ησαΐου το ανάγνωσμα

[caption id="attachment_64986" align="aligncenter" width="500"]knowledge-1052010_960_720 DariuszSankowski / Pixabay[/caption]

Στα μέσα Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου, Σωτήρη Ησαΐα από την παράταξη με την οποία εξελέγη μέσω μιας δήλωσης η οποία ουσιαστικά αποτελούσε επανάληψη μιας αντίστοιχης μερικούς μήνες πίσω με αλλαγή στον τίτλο της.


Του Στρατή Μαζίδη

Ο Σωτήρης Ησαΐας φυσικά δεν ανεξαρτητοποιήθηκε ουσιαστικά τώρα αλλά από το 2013 όταν κατά τον ανασχηματισμό απογειώθηκε ως αντιδήμαρχος επικοινωνίας για τον Καναδά και επέστρεψε απλός εντεταλμένος, κάτι που ως ήταν λογικό, δεν το αποδέχθηκε.


Στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχε μια σαφώς διαφοροποιημένη προεκλογική πολιτική. Ποιος ξεχνά πχ το πολυτελές φυλλάδιό του με τις δεκάδες φωτογραφίες; Μόνο ο τότε επικεφαλής του απουσίαζε. Με την αλλαγή της σκυτάλης στα δημοτικά πράγματα, ο κ. Ησαΐας οσάκις ερχόταν στις συνεδριάσεις, καθώς τα τελευταία περίπου 2 χρόνια δεν έρχεται τακτικά, φρόντιζε να κάθεται σε απόσταση από τα μέλη της παράταξής του.


Στη συνέχεια προχώρησε το 2016 σε μια δήλωση όπου μας έλεγε ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος για..."απλός" δημοτικός σύμβουλος και πλέον επισημοποιήθηκε το διαζύγιο. Βέβαια δε μας είπε ούτε από που ανεξαρτητοποιήθηκε (από την ομάδα του; τους φίλους του; ) αλλά ούτε και τους λόγους αυτής όταν πχ ο κ. Κομιώτης απήλθε σημειώνοντας σημαντικά πράγματα ή ο Κώστας Τσιαμπάς στην πρόσφατη συνέντευξή που στο agiaparaskevi-guide.gr έθιξε ανοικτά κάποια ζητήματα.


Αυτό που έχει πλάκα είναι ότι στα σχόλια όλοι έτρεξαν με ευγένεια να του ευχηθούν καλή επιτυχία στη Β΄Αθήνας θυμίζοντας εκείνους που σπρώχνουν στην έξοδο της πόρτας κάποιον του οποίου η μη παρουσία αποτελεί ένα πρόβλημα λιγότερο.


Ο κ. Ησαΐας όμως επανέλαβε κάτι στη δήλωσή του. Ανέφερε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ως "απλός" δημοτικός σύμβουλος. Δήμαρχος όμως; Νομίζω λοιπόν ότι κάποιοι βιάστηκαν να του ευχηθούν "καλό ταξίδι"...και να μη τους ξαναγράψει. Η αλήθεια είναι ότι η αραίωση της παρουσίας του στα συμβούλια και ορισμένες άλλες επιλογές του οι οποίες δε συνεχίζονται, προδίδουν προς ώρας ότι απέρχεται. Η Β΄Αθήνας όμως είναι πολύ δύσκολη και ο κ. Ησαΐας το διαπίστωσε το 2015 .


Γιατί λοιπόν να κλείσει την πόρτα της Αγίας Παρασκευής; Αυτός θα μπορούσε να είναι και ο λόγος της ανεξαρτητοποίησης. Αν ο κ. Ησαΐας ήθελε να κλείσει οριστικά την πόρτα στην τοπική αυτοδιοίκηση κοιτάζοντας μόνο στη Β' Αθήνας, δε θα είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Απλά θα έληγε η τρέχουσα θητεία και τέλος. Από την άλλη, ίσως να ήθελε στο τέλος να διαφοροποιηθεί από κάτι στο οποίο ασφυκτιούσε.


Μια φορά πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Οι προφητείες έχουν συνήθως πολλαπλή ερμηνεία - εφαρμογή στο χωροχρόνο.


 
Νεότερη Παλαιότερη