Βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε... τα Πευκάκια - Σημαντικές αποκαλύψεις Μυλωνάκη

peukakiaΈνα πολύ σοβαρό ζήτημα ανέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου νωρίτερα σήμερα όσον αφορά τις διάφορες ανησυχητικές φήμες οι οποίες ακούγονται σχετικά με την τύχη της έκτασης των 22 στρεμμάτων στα Πευκάκια για ήπιους αθλητικούς χώρους. Όπως είναι γνωστό και έχει γραφτεί προ μηνών στο Agiaparaskevi-guide.gr, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, που όμως θα παραχωρηθούν στην Ομοσπονδία ΑμΕΑ.

Του Στρατή Μαζίδη

Απαντώντας ο Δήμαρχος κατά τη διαδικασία των δηλώσεων-ερωτήσεων σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε πως οι όποιες συζητήσεις γίνονται με την Περιφέρεια, πραγματοποιούνται στη βάση του ότι η ιδιοκτησία του υπό συζήτηση αθλητικού κέντρου θα ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Το ζήτημα φάνηκε να κλείνει εκεί, μέχρι που έλαβε το λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μυλωνάκης καθώς έκανε λόγο για ανακρίβειες στο θέμα των Πευκακίων από το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο σημειώνοντας πως τίποτε δεν πρέπει να μένει κρυφό. Αποκάλυψε πως μετά την απόφαση να περιέλθει το ΟΑΚΑ στο Υπερταμείο, έγινε συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και τις αθλητικές ομοσπονδίες που πρέπει να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του.

Ανάμεσα σε αυτές, ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης, συγκαταλέγεται και η Ομοσπονδία ΑμΕΑ με πρόεδρο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φουντουλάκη στον οποίο, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου δεσμεύθηκε πως θα του βρει χώρο για να στεγάσει το φορέα και τις αθλητικές του δραστηριότητες και πως αυτό θα γίνει στην Αγία Παρασκευή. Ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε προς τούτο ότι στον Τελικό Πίνακα των υπό χρηματοδότηση έργων της Περιφέρειας αναγράφεται ως "υπερτοπικός χώρος ΑμΕΑ" και όχι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος έχει αποκρύψει σημαντικές πτυχές του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθύμισε στον κ. Σταθόπουλο τη διαχρονική κοινή διαπαραταξιακή θέση για δημιουργία ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κι αναρωτήθηκε πως γίνεται η προμελέτη από την Περιφέρεια δίχως να έχει ερωτηθεί κανείς στην Αγία Παρασκευή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη δήλωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου επικράτησε αναστάτωση στην αίθουσα με αρκετά μέλη του σώματος να ξεσηκώνονται και τον Πρόεδρο να προειδοποιεί με διακοπή τη συνεδρίαση.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τη σύσκεψη με τον υφυπουργό διότι μετέχει σε πολλές συσκέψεις αλλά το βασικότερο όλων είναι πως δε διέψευσε σε τίποτε τα λεγόμενα του κ. Μυλωνάκη. Ταυτόχρονα σύμφωνα με δικές μου πηγές, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές ακόμη πτυχές του ζητήματος του χώρου των Πευκακίων και θα πρέπει να παραμείνουμε συντονισμένοι.

Ως εκ τούτου αναζήτησα μέσω περιφερειακών συμβούλων το σχετικό πίνακα με τα έργα που έχουν ενταχθεί στα υπό χρηματοδότηση της Περιφέρειας:

per

 

Πράγματι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής σε αντίθεση με άλλα ενταγμένα έργα, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται ως Υπερτοπικό Αθλητικό Κέντρο, κάτι που εξ ορισμού δεν έχει καμία σχέση με τις ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα και με την επιθυμία της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής. Επίσης θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί είναι διαφορετικός από αυτόν που θα αναλάβει τη διαχείριση λαμβάνοντας όλες τις αποφάσεις.

Τα χαρτιά φαίνεται να δικαιώνουν τις ανησυχίες του κ. Μυλωνάκη. Το ερώτημα είναι αν αυτά γίνονται με τη Δημοτική Αρχή σε πλήρη επίγνωση ή αν η Περιφέρεια Αττικής άλλα υπόσχεται και διαφορετικά προωθεί στο παρασκήνιο σε βάρος των συμφερόντων της πόλης μας.
Νεότερη Παλαιότερη