Γίναμε ήδη πρωτοσέλιδο και...πρώτο θέμα - Κάπως έτσι η Αγία Παρασκευή αποχαιρετά το Δημαρχείο

dimarxeio1Τα δραματικά γεγονότα και οι καταστροφές στη Μάνδρα της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας και της διαχρονικής νοοτροπίας του μπαζώματος είτε σε επίπεδο κράτους είτε πολιτών, φέρνουν στο προσκήνιο τους άστοχους χειρισμούς της Περιφέρειας Αττικής.

Του Στρατή Μαζίδη

Η διοικητική ...ικανότητα και οι επιλογές της Ρένας Δούρου γίνονται πρωτοσέλιδα και μαζί με αυτές ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Και που να κυκλοφορήσουν οι ανοικτές επιστολές φίλων και προσκείμενων περισσότερο προς τα έξω.

24002693

Είναι πλέον ολοφάνερο και καθώς η Αττική πενθεί νεκρούς βυθισμένη στη λάσπη, πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποχαιρετά την ανέγερση Δημαρχείου με δαπάνη της Περιφέρειας. Φαντάζομαι ότι τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος δεν πρέπει πλέον να αισθάνονται τόσο σίγουροι ότι θα προχωρήσει το έργο.


Ήταν άλλωστε οι μόνοι που είχαν απομείνει να το πιστεύουν μετά τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού βίντεο της επίμαχης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποκάλυψε το agiaparaskevi-guide.gr. Η κ. Δούρου και να ήθελε, δε θα μπορούσε να προχωρήσει το έργο διότι πολύ απλά με ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκ. ευρώ και δεσμεύσεις για έργα κοντά στα 2 δις ευρώ, δεν υπάρχουν χρήματα. Κι αν ακόμη ξεκινούσε, σύντομα θα σταματούσε. Επιπρόσθετα ήταν ολοφάνερο το κοινό μέτωπο πολλών περιφερειακών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις που κατά τη συνεδρίαση σημείωναν προφητικά τα έργα υποδομής που έπρεπε να προχωρήσουν καθώς επίσης το γεγονός ότι η ανέγερση του Δημαρχείου δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.


Είναι φανερό πως ο ερχομός της Περιφέρειας Αττικής στο επίκεντρο της προσοχής και τα όσα έγιναν στη Μάνδρα, θα δυναμώσουν το κύμα των αντιδράσεων για την ανέγερση του Δημαρχείου. Το οπλοστάσιο των περιφερειακών συμβούλων για να μπλοκάρουν το ούτως ή άλλως προβληματικό έργο στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενισχύεται σημαντικά. Η δε κ. Δούρου που έφτασε μέχρι εδώ ατσαλάκωτη και αλάσπωτη με το βλέμμα στο επόμενο βήμα της πολιτικής καριέρας, δε θα καθίσει να ασχοληθεί με το Δημαρχείο, που άλλωστε ούτε καν υπερασπίστηκε στην επίμαχη συνεδρίαση καθώς απουσίαζε. Και η καριέρα της δεν περιλαμβάνει το δημαρχείο. Ποτέ δεν το περιελάμβανε ει μη μόνο ως υπόσχεση.


Φυσικά θα μπορούσε να βγει αύριο το πρωί η Δημοτική Αρχή και να κάνει πράξη τα περί αλληλεγγύης και κοινωνίας, ζητώντας από την Περιφέρεια Αττικής να κατευθύνει το ποσό προς όφελος των συνανθρώπων μας που καταστράφηκαν στη Μάνδρα. Στην πράξη καλούμαστε να αποδείξουμε αν η κοινωνική ευαισθησία εξαντλείται εδώ και έξι χρόνια μέσα από σακούλες σούπερ μάρκετ για το κοινωνικό παντοπωλείο ή αν πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Μέχρι κι αυτοί που από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου προέτρεπαν το Δήμαρχο να πείσει τη Δούρου να χρηματοδοτήσει το Δημαρχείο, σήμερα τον κατακρίνουν εμφανιζόμενοι ως φιλάνθρωποι.


Εν πάση περιπτώσει τα χρήματα αυτά είτε κοστίσει το (ενεργοβόρο, τσιμεντοβόρο, κοστοβόρο και φαραωνικό άχρηστο) δημαρχείο 21 εκ ευρώ είτε λιγότερα με μια πιθανή εργολαβική έκπτωση, θα πιάσουν περισσότερο τόπο αν δοθούν στους ανθρώπους που καταστράφηκαν για να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι το καλοκαίρι του 2014 εκινείτο στη γραμμή της κοινής λογικής, ήτοι να εκμεταλλευθούμε την ευνοϊκή συγκυρία της αγοράς ακινήτων για την απευθείας αγορά ενός σύγχρονου σχετικά κτιρίου από τα πολλά που υπάρχουν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και να αποσβέσουμε το κόστος σε λίγα χρόνια αφού θα εξοικονομήσουμε τα εξωπραγματικά σημερινά ενοίκια που πληρώνουμε.


Κι αφού φαίνεται πως μάλλον πρέπει να αποχαιρετίσουμε το έργο, τουλάχιστον ας το κάνουμε με ένα τρόπο που θα μας ωφελήσει. Και γρήγορα γιατί ήδη γίναμε...πρώτο θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη