aponisos

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά, σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα και προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα.

Αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να κάνει διακοπές κοντά στην Αθήνα, συνδυάζοντας τις διακοπές με τις δουλειές του ή για αυτόν που θέλει μία μονοήμερη αναπνοή και χαλάρωση μέσα στο καλοκαίρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκιστρι

Είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος του Αργοσαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο, με τα πεύκα να «αγγίζουν» τα καταγάλανα νερά του.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Η γενική εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν άλλα νησιά που κατακλύζονται κάθε χρόνο από μαζικό τουρισμό. Ίσως είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα, που σιγά – σιγά αποτέλεσε πόλο έλξης και χώρο έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών.

Σχετική εικόνα

Το Αγκίστρι έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας, στο οποίο φθάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά, και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου, στο οποίο φθάνουν τα flying dolphin.

Και στα δύο Λιμάνια υπάρχουν Μαρίνες που αποτελούν ορμητήριο των πλοίων για μικρές και μεγάλες εξορμήσεις στα γύρω νησιά και ταυτόχρονα αποτελούν το μέρος για τον ανεφοδιασμό τους, σε νερό και καύσιμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκιστρι παραλιες

Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου συνδέονται με την Αίγινα καθημερινά και όλο το χρόνο με θαλάσσια ταξί ή με τοπικά δρομολόγια που εκτελεί το πλοίο «Αγκίστρι Express».

Το Μεγαλοχώρι που διαφορετικά ονομάζεται «Μύλος», βρίσκεται δυτικά της Σκάλας και αποτελεί την Διοικητική πρωτεύουσα του νησιού. Στο Μεγαλοχώρι βρίσκεται και το Δημαρχείο.