Υπέροχα μέρη για ανοιξιάτικα πικνίκ στην Αθήνα

picnic1

Άνοιξη, λιακάδες, λουλούδια και πολύ πράσινο. Είναι τα συστατικά που μας βάζουν ιδέες για να γεμίσουμε ένα καλαθάκι με καλούδια, να πάρουμε παραμάσχαλα ένα τραπεζομάντιλο ή μια κουβερτούλα και να στρωθούμε στο χορτάρι των εξοχών της Αθήνας.

Προτού ξεκινήσουμε, τσεκάρουμε τα εξής:
-Την πρόγνωση του καιρού για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις
-Ότι έχουμε πάρει μαζί και βιβλία, παιχνίδια για τα παιδιά ή ό,τι άλλο μας φανεί χρήσιμο για να μείνουμε με τις ώρες στο πάρκο
-Έχουμε μαζί σακούλες ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να μην αφήσουμε κανένα σκουπίδι στο διάβα μας – αφήνουμε το μέρος όπως ακριβώς το βρήκαμε

Και τώρα ξεκινάμε. Και στρωνόμαστε:

στον Εθνικό Κήπο

Θα θέλαμε να είναι πιο προσεγμένος, αλλά παρ’ όλα αυτά, είναι το αγαπημένο μας πράσινο «αποκούμπι» στην καρδιά της πόλης. Και μπορεί να μην μας κάνουν πια παρέα οι… πάπιες της λίμνης, αλλά τα πράσινα μονοπάτια και τα ξέφωτα ανάμεσά τους είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό άραγμα – ο κήπος παραμένει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ήλιου. Πάρτε μαζί σας απαραιτήτως εφόδια, γιατί το καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου δεν λειτουργεί.

στο Άλσος Τατοΐου

Στο κτήμα αναψυχής που απλώνεται στα «πόδια» της Πάρνηθας, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα ρίχνουν πλέον την σκιά τους σε καταπράσινες εκτάσεις που τιμούν δεόντως τα Σαββατοκύριακα οικογένειες, ποδηλάτες, φυσιολάτρες και άνθρωποι που έρχονται για να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις από τον Σύλλογο Φίλων Τατοΐου ή απλώς να χαρούν τον ήλιο και το πράσινο. Στο σχετικό μας αφιέρωμα θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα φτάσετε ως το Τατόι, καθώς και πληροφορίες για το περιβάλλον του κτήματος.

στην Πνύκα

Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι στην ουσία… τρεις λόφοι, πράγμα που σημαίνει πολλές και διαφορετικές γωνιές στις πλαγιές τους για να αράξουμε με την παρέα ή την οικογένεια και να συνθέσουμε βιταμίνη D τσιμπολογώντας, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης. Δική μας αγαπημένη γωνιά, ο λόφος της Πνύκας, τον οποίο θα βρείτε από την πύλη της οδού Πνυκός, κάθετα στον κεντρικό πεζόδρομου του Θησείου, την Αποστόλου Παύλου. Ανηφορίζοντας το μονοπάτι, θα βρεθείτε μπροστά σε αρχαίους βράχους και εκτάσεις όπου κάποτε οι ρήτορες ανέβαιναν για να μιλήσουν στην αθηναϊκή Εκκλησία του δήμου. Δέντρα, πράσινο, ησυχία και πολλές ιδέες για περιπάτους, αν βαρεθείτε… την ξάπλα (ο λόφος συνδέεται με το Αστεροσκοπείο του Θησείου αλλά και με αυτόν των Μουσών) συγκαταλέγονται στα «συν» της Πνυκιώτικης βόλτας.

…στο Άλσος Περιστερίου

Μπήκε στη ζωή των δυτικών προαστίων πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την ανάπλαση 60 στρεμμάτων στο Περιστέρι, που πλέον φιλοξενούν καταπράσινες εκτάσεις και δεντρόφυτα μονοπάτια. Ευκάλυπτοι, πλατάνια, ανθισμένες κουτσουπιές, ιτιές, ακακίες και νεραντζιές ρίχνουν τη σκιά τους στο γρασίδι, ενώ εμείς χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε όχι μόνο το φαγητό μας, αλλά και τις υπόλοιπες παροχές του άλσους: Βιβλία από τη δημοτική βιβλιοθήκη, δωρεάν wifi, παιδική χαρά για τα παιδιά και ένα μεγάλο café, το «Άλσος της Πόλης» σε περίπτωση που χρειαστούμε… ανεφοδιασμό.

…στον Βοτανικό Κήπο του Διομήδους

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Ανατολικής Μεσογείου, στον οποίο συνυπάρχουν οι φυσικές δασικές εκτάσεις με τα δέντρα και τα φυτά της «εκθεσιακής» διαδρομής, η οποία μας επιτρέπει να δούμε δέντρα και λουλούδια κάθε είδους από όλο τον κόσμο, προτού αράξουμε στο πράσινο, γύρω από τις λιμνούλες. Η καλύτερη λύση, όμως, είναι να καθίσουμε για καφέ και γευστικά σνακ στο αναψυκτήριο του Κήπου, το υπέροχο Garden Café που αυτή την εποχή παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, ακόμη κι όταν ο υπόλοιπος κήπος είναι κλειστός για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για τον Κήπο του Διομήδους και πώς θα φτάσετε σε αυτόν έχουμε συγκεντρώσει σε σχετικό αφιέρωμα.

in2life.gr

Νεότερη Παλαιότερη